Hlavní obsah

Báječnou Heidenreichovu premiéru viděla celá rodina

S fotbalem začínal David Heidenreich v Teplicích. V šestnácti letech získala talentovaného urostlého stopera Atalanta Bergamo. Prosadit se do Serie A se mu ale nepodařilo, hrál za juniorku soutěž nazývanou Primavera. Aby okusil i seniorský fotbal, půjčil ho italský klub Teplicím. A trenér Stanislav Hejkal dal dvacetiletému mládežnickému reprezentantovi těžký úkol. Bude dirigovat obranu. Ve svojí ligové premiéře úkol zvládl skvěle. Nejenže likvidoval útočné snahy Příbrami, ale hlavou vstřelil i důležitý druhý gól Severočechů...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Teplic (archivní foto).

Článek

Jaká byla vaše prvoligová premiéra?

Hodně náročná. První ligový start v životě, úvodní kolo soutěže... Ale hlavní je, že jsme zápas zvládli jako tým a v Příbrami jsme vyhráli. Máme moc důležité tři body.

Poslouchá se dobře, když po vstřeleném góly hlásí vaše jméno?

Nádhera! Gól věnuji dědovi, který měl před pár dny narozeniny. A také celé mojí široké rodině, která mě přijela podpořit.

První zápas a hned gól. Jak jste situaci viděl?

Pavel Moulis perfektně zacentroval a já už jsem si jen našel míč ve vzduchu. A pak už se balón zatřepetal v síni. Báječný pocit!

Dva góly jste dali z rohových kopů, byla to hlavní zbraň, kterou jste si připravili na Příbram?

Jedna ze zbraní. Hlavně jsme se chtěli prezentovat kvalitní hrou, což se nám moc nevedlo. Na tom musíme zapracovat. Hlavní cíl, to znamená odstartovat ligu vítězstvím, jsme ale splnili.

Foto: Sport.cz

Český fotbalový talent David Heidenreich získal v dresu Atalanty Bergamo titul v italské soutěži Primavera.

Trenér Hejkal avizoval, že právě vy byste měl dirigovat obranu, i když vedle vás byli zkušenější zadáci jako Kučera, nebo Mareček...

Sami kluci mi řekli, abych si obranu od začátku dirigoval já. V závěru zápasu mi moc pomohl hlavně Tomáš Kučera. Za což mu děkuji.

Jste kmenovým hráčem Bergama, ale odchovancem Teplic. Dá se říct, že premiéra v jejich dresu v nejvyšší soutěži je svým způsobem splněným snem?

Bezesporu. V Teplicích jsem vyrostl a odmalička jsem snil o tom, že si za ně jednou zahraji ligu. To se mi teď splnilo. Ve žlutomodrém dresu je to pro mne velká paráda.

Ukázala vám premiéra i druhou tvář, tedy na čem musíte ještě zapracovat?

Je toho hodně. Italský fotbal je především o taktice, český o soubojích a běhání. Přesně to potřebuji, abych se dál zlepšoval. Konkurence v mužstvu je velká, takže budu dál makat, rvát se o místo v sestavě, a snažit se klukům pomoci. Samozřejmě chci přidat i další góly.

Reklama

Související témata: