Hlavní obsah

Hattrick? Každý sní o tom dát ho ve Slavii, září Tecl po galapředstavení

České Budějovice

Mistrovská pražská Slavia vlétla do nového ligového ročníku grandiózním způsobem! Bleskovým úderem Stanislava Tecla z 45. sekundy rozjela na Střeleckém ostrově kanonádu, která už po necelé půlhodině hry rozmetala bodové plány českobudějovických fotbalistů na padrť.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Stanislav Tecl ze Slavie.

Článek

„Lepší začátek si asi představit nedokážu. Hodně nám pomohl, uklidnili jsme se," líčil po triumfu 6:0 nadšený střelec, který se na první ostrou bitvu vyspal báječně a po skoro šesti letech opět dosáhl v nejvyšší soutěži na hattrick. „Jsem strašně rád i kvůli minulé sezoně, kdy jsem šance pálil. Fakt krásný, každý sní o tom si dát ve Slavii hattrick," vykládal borec, jenž příští týden v úterý oslaví kulaté třicátiny. Marně přitom šátral v paměti, kdy se trefil v zápase takto brzy. „Gól v první minutě jsem nikdy nezažil," kroutil hlavou.

Na každý pád se protivníkovi postaral o horový začátek. Borci Dynama stejně jako v ligové generálce se Salcburkem inkasovali jen pár vteřin po výkopu a z facky se neprobrali. Tecl nejprve utekl Králikovi a bez potíží uklidil balon do sítě po parádním balonu Ševčíka z vlastní poloviny. V 5. minutě prodloužil Provod po rohu míč na volného Bořila, který zvýšil. A když se za dalších 20 minut mířil přesně po brejku opět Tecl, řešil se už jen rébus konečného skóre.

„Obrovské zklamání. Vstup do utkání byl katastrofální," zlobil se trenér Dynama David Horejš. Přitom ho rozohnily hrubé individuální chyby, které Slavia v první půli nemilosrdně trestala. „Góly jsme jí sami nabídli naivitou a lajdáckostí. V některých pasážích hry jsme se chovali až alibisticky. Postrádal jsem, aby jeden za druhýho na hřišti máknul," soptil.

Už po půl hodině kvůli zranění nuceně střídal letní posilu Skovajsu a po změně stran se několika změnami v sestavě marně snažil zastavit uragán sešívaných, kteří zásluhou Masopusta, Tecla a Holeše nasázeli jeho svěřencům půltucet. Navíc byl rád, že hlavní sudí Zelinka po konzultaci s VAR nakonec odvolal penaltu, kterou nařídil za údajnou ruku Kladrubského v šestnáctce.

Červenobílí zvládli první úkol v sezoně na podtrženou jedničku. Na stoperu se přitom spolu se Zimou ukázal David Hovorka, jenž vyběhl na ligový trávník poprvé od 27. října, kdy si přetrhl přední křížový vaz v koleni. „Nečekal jsem, že nastoupím. Potěšilo mě to, nebránil jsem se a šel tam," usmíval se po vydařeném comebacku.

Reklama