Hlavní obsah

Papadopulos si v premiéře za Karvinou pokazil unikátní bilanci. Gól jsem nedal, nejsem spokojený, řekl

Karviná

Po jedenácti letech se útočník Michal Papadopulos vrátil v dresu Karviné do ligy zápasem proti „svému“ Baníku. Ostravský odchovanec se na hrotu útoku pral s urostlým stoperem Stronatim a v mnoha soubojích jej i porazil. To hlavní, gól, ale nedal. I proto si pokazil unikátní bilanci proti Janu Laštůvkovi. Karviná na úvod ligy remizovala s Ostravou 0:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vpředu zleva Patrizio Stronati z Ostravy a Michal Papadopulos z Karviné.

Článek

„Já proti Laštymu do nynějška hrál jen jeden zápas v životě. Ještě v Německu za Cottbus proti Bochumi a dal jsem mu gól (utkání 9. 2. 2008 skončilo 3:3 - pozn. aut). Hecoval jsem ho, že jsem jediný útočník, který s ním má stoprocentní bilanci. To už teď bohužel neplatí," pousmál se 35letý útočník, který se Karviné po návratu z Polska upsal na rok.

Komentoval brankář Laštůvka po utkání to, že tentokrát jste ho nepokořil?

Samozřejmě. Rýpl si, to je jasné. (smích)

Do české ligy jste se vrátil po jedenácti letech, jak jste si zápas proti Baníku užil?

Užíval jsem si to hodně, mrzí mě ale, že nemáme tři body. Na úvod sezony není remíza s Baníkem špatná, mají svou kvalitu. Za sebe jsem rád, že jsem zůstal zdravý. Nebudu to skrývat, ke konci utkání už mi docházely síly. Což ale znamená, že můžu být lepší. Gól se mi vstřelit nepodařilo, spokojený být proto nemůžu.

Foto: MFK Karviná

Výraznou posilu do ofenzivy získali před startem nové prvoligové sezony fotbalisté Karviné. Za Slezany bude hrát pětatřicetiletý bývalý reprezentační útočník Michal Papadopulos.

Mezi 51. a 56. minutou jste dvakrát hlavou mířil nad horní tyč. Která hlavička byla z vašeho pohledu nebezpečnější?

Ta z rohu, který kopal Filip Twardzik, byla nebezpečnější. Chtěl jsem to poslat na první tyč. Moc nescházelo.

Gól jste nedal, nicméně spoustu soubojů jste vyhrál, udržel míč pro spoluhráče. S tím jste spokojený?

Jo, v pětatřiceti už nejsem extra rychlík, takže musím hrát na udrženi balonu a být nebezpečný v šestnáctce. To mě ale zdobí celou kariéru. Mám silné nohy, tak musím přidržet míč. To se ode mě bude i v Karviné čekat.

Nejvíce soubojů jste sváděl s Patriziem Stronatim. Jak moc vás bolely?

Zio je šikovný, rychlý, nepříjemný. Je to klenot Baníku. Ale já to nerozlišuji, každý obránce má své atributy. Já jsem na hřišti od toho, abych byl silnější v soubojích a vyhrával je. Je jedno proti komu.

Jiný klenot Baníku, Milan Baroš, nedávno ukončil kariéru. Máte na zádech sedmadvacítku, má to souvislost?

Ano, má. Bary je legenda a na začátku kariéry jsem ho obdivoval. I díky němu jsem si tohle číslo vybral. Navíc jsem do Polska přišel v 27 letech, takže i v tom byla symbolika. Jenom minulý rok v Koroně (Kielce) bylo tohle číslo obsazené, tak jsem to obrátil na 72. Ale se sedmadvacítkou jsem v Polsku hrál osm roků.

Do Karviné jste přišel na poslední chvíli, stejně jako další hráči. Bude časem souhra lepší?

Základ je bojovnost. To jsme všichni splnili na sto procent. Sehrávat se musíme za pochodu, musíme být trpěliví. Ale myslím, že se tady tvoří solidní tým, můžeme hrát fajn fotbal.

Reklama

Související témata: