Hlavní obsah

Sudí pomohl Plzni, opavský stoper neměl dostat červenou! Schytali to Julínek i Královec

Opavský fotbalista Matěj Hrabina podle Komise rozhodčích FAČR v pátečním zápase úvodního kola první ligy v Plzni neměl dostat červenou kartu, ale jenom žlutou. Naopak olomoucký útočník Martin Nešpor v sobotním utkání s Libercem měl být vyloučen. Kritika po úvodním kole dopadla na řadu arbitrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Alex Denev vylučuje Matěje Hrabinu z Opavy během utkání 1. kola Fortuna ligy na hřišti Viktorie Plzeň.

Článek

Komise v tiskové zprávě uvedla, že obě penalty pro domácí Plzeň byly v pořádku. Před tou druhou v nastavení prvního poločasu, kdy Hrabina fauloval Jana Kovaříka, nejprve rozhodčí Alex Denev udělil opavskému obránci žlutou kartu. Videorozhodčí Jiří Adam ale poté chybně doporučil přezkum situace, Denev svůj verdikt změnil a nesprávně Hrabinu vyloučil. Viktoria nakonec zvítězila po obratu 3:1.

Nešpor ve 45. minutě udeřil loktem do obličeje libereckého Jakuba Hromadu a od hlavního rozhodčího Pavla Julínka nesprávně dostal pouze žlutou kartu. V situaci chybovali také asistent Marek Podaný a videorozhodčí Ondřej Cieslar, jenž měl Julínkovi doporučit, aby situaci přezkoumal. Penalta pro hosty v 65. minutě, kterou neproměnil Kamso Mara, byla podle komise v pořádku. Olomouc doma vyhrála 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Královec studuje video.

V sobotním zápase Zlín - Slovácko (1:2) Pavel Královec na konci první půle správně nařídil pokutový kop ve prospěch domácích. Hlavní rozhodčí ale chyboval v 75. minutě, kdy penaltu pro Slovácko neodpískal hned, ale až po zásahu VAR a přezkoumání situace.

V nedělním utkání České Budějovice - Slavia Praha (0:6) Miroslav Zelinka v 78. minutě špatně nařídil penaltu pro hosty. Pokutový kop však byl po intervenci videorozhodčího a přezkumu na hrací ploše odvolán.

Komise označila za správnou penaltu pro Bohemians 1905 v nedělním domácím duelu s Mladou Boleslaví (4:0), kterou ve 30. minutě nařídil sudí Pavel Rejžek.

Reklama

Související témata: