Hlavní obsah

Slavia začala bez Suchého a Skácela, novou tváří je Kysela

PRAHA

Na obhájce titulu začínají zimní přípravu hodně skromně. Vzhledem k postavení v ligové tabulce však fotbalistům pražské Slavie nic jiného nezbývá. Na jaro se už budou chystat bez svého kapitána Marka Suchého a smlouvu zatím neprodloužil ani Rudolf Skácel. Novu tváří je mladoboleslavský ofenzivní záložník Jan Kysela, který do Edenu přichází na hostování.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Rudolf Skácel zatím vábení Slavie odolává, raději by pokračoval v zahraničí.

Článek

Osm bodů. To je manko na čelo tabulky, s nímž obhájce titulu vstoupí do jarní části sezóny. A pokud Teplice zvládnou dohrávku s Plzní, tak se reálná ztráta Slavie vyšplhá již na jedenáct bodů... „Vzhledem k situaci nemůžeme mít velké oči. Budeme dělat, co bude v našich silách. Režii bitvy o titul však mají v rukou týmy nad námi,“ uvědomuje si trenér Karel Jarolím, jehož tým přezimuje až na sedmé příčce tabulky.

Zatímco v létě došlo v Edenu k rozsáhlé obměně kádru, zima by měla být personálně mnohem klidnější. „Takové změny jako před sezónou nebudou. Je pravděpodobné, že se kádr zúží. Tak široký jako v létě asi nebude,“ avizuje generální ředitel klubu Petr Doležal.

Skácel čeká na nabídky ze zahraničí

Již na konci podzimu bylo jasné, že na hostování do Spartaku Moskva odchází klíčový stoper a kapitán týmu Marek Suchý. Smlouvu zatím nepodepsal záložník Rudolf Skácel, který na podzim vypomohl jako amatér a kouč Jarolím o něj hodně stojí.

„Ruda se měl do neděle rozmyslet, jestli u nás zůstane, smlouvu jsme mu samozřejmě nabídli. On však chce čekat na nabídky ze zahraničí, což ostatně naznačoval od začátku. Já mu rozumím, ale tím to pro mě přestává být aktuální. Nechtěl bych opakovat podzim, kdy přišel pozdě a nemohli jsme ho zapsat na pohárovou soupisku,“ říká kategoricky Doležal.

Trenér se však levonohého záložníka, který na závěr podzimu nasázel hattrick Brnu, ještě nevzdává. „Pravdou je, že nedělní termín Ruda nesplnil. Přesto věřím, že určitý prostor k jednání ještě je, aby s námi mohl odjet na kondiční soustředění,“ doufá Jarolím.

První posilou rychlík z Mladé Boleslavi

Novou tváří je zatím jen mladoboleslavský Jan Kysela. „Naskytla se nám možnost hráčské výměny, do Boleslavi od nás odchází útočník Libor Tafat. V obou případech jde o hostování do konce sezóny s opcí,“ vysvětluje Doležal. „Kysela už má v lize něco za sebou. Je to rychlostní typ a osobně ho vidím spíš v útoku,“ plánuje Jarolím.

Další posily Slavia hledá, ale podle trenéra by mělo jít spíše o hráče s perspektivou do budoucna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články