Hlavní obsah

Plzeň začala přípravu na ligové jaro bez Horvátha a Rezka

PLZEŇ

Bez Pavla Horvátha a Jana Rezka zahájili fotbalisté plzeňské Viktorie přípravu na ligové jaro. Dvě zmiňované akvizice ze Štruncových sadů neodchází, pouze absolvovaly fyzické testy, zatímco ostatní hráči začali polykat první tréninkové dávky. Jen David Bystroň potýkající se s následky nachlazení mezi nimi chyběl...

Foto: www.fcviktoria.cz

Pavel Horváth místo přípravy s Plzní absolvoval fyzické testy.

Článek

Plzeňský kouč Pavel Vrba mohl být spokojen... Jeho svěřenci začali s přípravou až v pondělí, přesto měli naběháno už přes sto kilometrů. „Dostali individuální plán, sporttestery a od 17. prosinci začali s tréninkem,“ vysvětloval trenér Západočechů, který teď bude denně ordinovat svým svěřencům dvoufázový trénink. Po sobotním utkání s Příbramí v rámci Tipsport ligy s nimi odjede na soustředění do Zruče, z něhož si odskočí na plzeňskou umělou trávu ke střetnutím s Českými Budějovicemi a Sokolovem. „I během přípravy ale budeme hodně pracovat a běhat s balónem,“ dodával trenér.

Před startem ligy odletí fotbalová Plzeň na mezinárodní turnaj do ukrajinského Soči, kde se utká s místním klubem a poté s jedním z dvojice Austria Vídeň - Bate Borisov, následovat pak bude herní soustředění ve Španělsku. Tam Západočeši postupně narazí na dánský FC Randers, ukrajinský Metallurg Záporoží a ruský Spartak Moskva. Do jarní části nejvyšší domácí soutěže vstoupí 27. února doma s ostravským Baníkem.

V plzeňském kádru došlo během zimy k minimálním změnám. „Do Sokolova odešel Jirka Mlika, který nedostával tolik příležitostí, kolik si představoval, Marek Bauer pak dal přednost studiu před fotbalem,“ prozrazoval trenér Vrba, jenž do přípravy povolal dva navrátilce z hostování Halamu a Houdka a z juniorky, resp. si do áčka vytáhl Daridu a Vaněčka. “Byl jsem trochu nervózní, ale kluci nás přijali skvěle. jen jsem chvíli přemýšlel, zda mám Palu Horváthovi vykat či tykat. On to ale vyřešil za mě,“ pochvaloval si první den mezi dospělými devatenáctiletý David Darida.

„Hráčský kádr se může samozřejmě ještě měnit, několik mladých fotbalistů máme vytipováno, ale k s velkými změnami nepočítám,“ nechal se slyšet trenér Pavel Vrba.

Reklama

Související témata: