Hlavní obsah

Liberecký Kerič lituje, že odmítl Salcburk. Proto teď sní o bundeslize

Milan VlčekSport.cz

Mohl hrát Evropskou ligu a v pohárové Evropě dokonce přezimovat. To by ovšem liberecký útočník Andrej Kerič musel v létě kývnout na nabídku rakouského Salcburku a nezůstat na severu Čech, kde si během podzimu připsal jen jednu ligovou branku. Chorvatský forvard však sebevědomí neztrácí. „Když se mi povede jaro, může přijít nabídka třeba z bundesligy,“ řekl Sport.cz Kerič.

Foto: Milan Malíček, Právo

Útočník Liberce Andrej Kerič

Článek

Podzim se Liberci určitě nepovedl podle představ. Nepostoupili jste do Evropské ligy, ač jste to měli konfrontaci proti Dinamu Bukurešť dobře rozjetou. Nakonec došlo i na výměnu trenérů. Ve druhé části sezóny byste asi raději zažíval příjemnější fotbalové chvíle...

Nad podzimem už nemá smysl debatovat. S trenérem Petříkem teď uděláme všechno proto, abychom Liberec vrátili tam, kam patří.

A to?

Určitě máme na to být mezi pěti nejlepšími týmy ligy.

V loňském ročníku jste se mezi střelce zapsal v lize hned patnáctkrát, letos jste se v dosavadních šestnácti zápasech trefil jen jednou jedinkrát...

To se těžko vysvětluje. Když se nedaří týmu, obyčejně nijak nezáří ani žádný hráč. Já mám ale obecně lepší druhou polovinu sezóny.

V létě jste odmítl nabídku Salcburku, což vás asi muselo v průběhu nepovedeného podzimu mrzet...

Salcburk je už minulos, i když  mně je to ex post samozřejmělíto. Byla chyba, že jsem neodešel. Možná se to ale nakonec ukáže jako správná volba.

Takže doufáte, že v budoucnu přijde lepší nabídka?

Ve fotbale nikdy nevíte. Kdyby se mi povedla druhá polovina sezóny, mohl by se ozvat třeba někdo z bundesligy.

To byste tedy měl oprášit střeleckou mušku, s níž jste pálil loňskou sezónu....

To určitě. Nikdo samozřejmě nechce útočníka, který nedává góly. Na každého ale někdy přijde krize. Ta moje doufám už pominula.

O víkendu jste si užil i halový turnaj v Praze, jak jej hodnotíte?

Jako součást zimní přípravy je to určitě dobré. Hráč se může trenérovi trochu ukázat a přispěje to i k lepší fyzické kondici. Fotbal v hale je o hodně rychlejší než klasický velký fotbal.

Reklama

Související témata: