Hlavní obsah

Zkouška odolnosti. Sparta jde do bitvy bez svého tvrďáka v životní formě

Praha

Smůla, jaká se hned tak nevidí. Dostal se do životní formy, jenže příští týden ho čeká operace zkřížených vazů v koleně. Obránce Sparty a slovenský fotbalový reprezentant Lukáš Štetina se v nedávném duelu Ligy národů proti Čechům paradoxně zranil poté, co do něj klubový spoluhráč Bořek Dočkal bokem vrazil ve chvíli, kdy urostlý bek odkopl míč. Minimálně půl roku teď bude Štetina mužstvu chybět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Štetina ze Sparty dal na několik měsíců základní sestavě nechtěné sbohem...

Článek

Sparta přišla o jednoho z členů základní sestavy. Jak si s problémem poradí, napoví nedělní ligový duel v Karviné.

„Lukášovo zranění je samozřejmě pro nás všechny velká rána," kaboní se v rozhovoru pro klubový web další stoper David Lischka.

„Měl velkou formu, byl stabilní člen naší obrany. Ale věřím, že ho dokážeme nahradit. Plechy nastupoval v přípravě a nebojím se, že by to nezvládl," poukazuje Lischka na člena reprezentační jedenadvacítky Dominika Plechatého.

„Zranění Lukáše Štetiny je pro nás velká ztráta. V poslední době se dostal do vynikající formy, ale musíme si s tím poradit," poznamenává trenér Václav Kotal.

Na startu sezony mu navíc stále chybí i Dávid Hancko, další ze stěžejních postav jarního letenského obrození. Právě on vytvořil se Štetinou spolehlivou stoperskou dvojici, jenže léčení bolavého kolena se protahuje.

Několik možných variant

Sparta se po čtyřech letech představí ve skupině Evropské ligy, čeká ji tedy nabitý podzim.

Štetina na začátku sezony nastupoval v rozestavení se třemi obránci spolu s Čelůstkou a Lischkou. Vedle Hancka a Plechatého má Sparta k dispozici ještě Panáka, který je stále v rekonvalescenci. V reprezentaci do 21 let hraje stopera záložník Ladislav Krejčí mladší a během pauzy v přípravě na tomto postu nastoupil i další záložník Filip Souček.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Lukáš Štetina ze Slovenska musel kvůli zranění střídat.

Pro Kotala je variantou také návrat k rozestavení se čtyřmi obránci.

Letenské v Karviné každopádně čeká ošidný první duel po reprezentační pauze, který Slavia v sobotu proti Pardubicím nezvládla.

Sparta tak má šanci zůstat po třech kolech posledním týmem s plným počtem bodů a sešívané v čele tabulky předstihnout.

„Věřím, že naši kluci se dají dohromady po návratu z národních mužstev a podáme kvalitní výkon, abychom neprohráli," avizuje Kotal opatrně.

Reklama