Hlavní obsah

Raketový start! Sparta vyrovnala nejen Řepku a spol., ale také Maška s Kvašňákem

Začali zostra. Nejde přitom jen o áčko, fotbalová Sparta kvituje razantní nástup i dalších svých týmů do nové sezony. Pokud jde o první mužstvo, béčko, starší dorost a ženy, nikdo z nich ještě neztratil ve svých soutěžích ani bod. Vlajkovou lodí je ovšem samozřejmě jedenáctka Václava Kotala, která se nedělním vítězstvím v Karviné dostala poprvé od 4. kola ročníku 2016/17 do čela tabulky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Sparty se radují z pátého gólu. Mezi nimi Lukáš Bartošák z Karviné.

Článek

Požehnaný víkend. „24:3 je součet víkendových výsledků našeho áčka, béčka, devatenáctky a žen!" hlásí klubový twitter.

Pozoruhodný je výsledek rezervy. Z áčka ji posílili Plavšič, Polidar, Minčev a Fortelný. Béčko pak v ČFL na Strahově rozdrtilo ještě v minulé sezoně druholigový Sokolov 10:0, hattrick si připsal Turyna. Starší dorost zmákl Olomouc 6:0 a ženy zvítězily na Slovácku 3:1.

Svým způsobem památné je vítězství áčka 5:2 v Karviné. Sparta venku v lize nasázela pět gólů poprvé od 30. srpna 2010. Mužstvo s Řepkou, Blažkem a spol. tehdy vyhrálo 5:0 v Brně, branky vstřelili Václav Kadlec, Pamič, Vacek, Kucka a Sionko.

Současná sestava se zářícím teenagerem Hložkem ovšem vyrovnala ještě mnohem starší zápisy ve statistikách.

Jak poukazuje server csfotbal.cz, dvanáct gólů v prvních třech ligových zápasech vstřelila Sparta naposledy před 54 lety v sezoně 1966/67 (tehdejší střelci Mašek 6, Kvašňák 3, Jurkanin, Vrána a Pospíchal).

Poslední ligový zápas, ve kterém Sparta dokázala dvoubrankové vedení soupeře vyrovnat ještě v prvním poločase, se pak hrál před 58 lety - v sezoně 1961/62 prohrávala v 25. kole se Slovanem ve 14. minutě 0:2, ale do poločasu srovnali Vojta a Mašek. Sparta nakonec vyhrála 3:2.

Reklama

Související témata: