Hlavní obsah

Kobra už patří Plzni. Ondrášek podepsal tříletou smlouvu a vybral si dres se třináctkou

Plzeň
Aktualizováno

Nejdřív se prošel po plzeňském trávníku, krátce po poledni zdárně absolvoval lékařskou prohlídku a poprvé na sebe natáhl plzeňský dres s číslem 13 na zádech. Podpis tříleté smlouvy pak už byl pouze formalitou. „Jsem rád, že se vše podařilo dotáhnout a můžu být tady. Stadion je krásný, zažil jsem ho tady na podzim s reprezentací a už se samozřejmě těším, až poprvé vyběhnu na hřiště v dresu Viktorky,“ svěřoval se jednatřicetiletý reprezentační útočník Zdeněk Ondrášek po parafování kontraktu, který ho po osmi letech přivedl znovu na českou ligovou scénu.

Foto: fcviktoria.cz

Zdeněk Ondrášek podepsal tříletý kontrakt s Viktorií.

Článek
Fotogalerie

Jednání o návratu Kobry, jak se Ondráškovi přezdívá vzhledem k tetování na zádech, ze zámoří nebyla jednoduchá, nakonec ho však Plzeň z Dallasu FC přece jen získala.

„Nesmírně kvalitního hráče, který se dokázal prosadit v zahraničí. V Norsku, Polsku i naposledy v USA, tam všude potvrdil roli kanonýra. Navíc je i členem národního týmu. Jeho příchodem rozšiřujeme naše možnosti v ofenzivě, jde o typologicky vhodného hráče a věřím, že se dokáže rychle adaptovat a bude velkým přínosem,“ řekl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Transfer Ondráška, který za oceánem nastoupil k 22 zápasům MLS a v dresu Dallasu vstřelil 9 gólů, přišel podle kuloárních informací Plzeň na milion dolarů. Viktoria však tuto částku nepotvrdila, stejně tak mlčela i agentura Global Sport patřící Pavlu Zíkovi, která Kobru zastupuje.

„Jednání byla náročná, chceme poděkovat panu Šádkovi a celé Viktorce za profesionalitu a trpělivost, díky které se vše dotáhlo do úspěšného konce. Věříme, že ze Zdeňkova angažmá ve Viktorce bude těžit i česká reprezentace,“ nechal se slyšet Pavel Zíka.

„Skutečně šlo o poměrně složitá jednání, proto jsem rád, že se vše podařilo uzavřít,“ přitakával Šádek.

S novými spoluhráči se Ondrášek, který uchvátil fotbalový národ vítězným gólem Angličanům při reprezentačním debutu v kvalifikaci o EURO 2020 v pražském Edenu, potká poprvé ve středu dopoledne, kdy se bude hlásit trenérovi Adrianu Guľovi na dopoledním tréninku.

„Sice je zde trochu časový posun, ale to bude v pohodě. Nevidím v tom problém, budu připravený,“ hlásil po přeletu z Texasu jednatřicetiletý fotbalista, který by měl být k dispozici již pro sobotní duel na hřišti Bohemians 1905.

Reklama

Související témata: