Hlavní obsah

VIDEO: Kladno doma Slovácko porazilo a posunulo ho do pásma sestupu

KLADNO

Fotbalisté Kladna porazili na domácím trávníku ve 26. kole Slovácko 1:0 a posunuli svého soupeře pod sebe na předposlední sestupovou příčku. Čtyři kola před koncem jsou tak Středočeši jeden bod od sestupových vod, navíc pod koučem Stanislavem Procházkou ještě neprohrálo. Zato premiéra pro trenéra Slovácka Miroslava Soukupa skončila prohrou.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalisté Kladna se radují z výhry nad Slováckem

Článek

V přímém souboji o udržení v nejvyšší soutěži toho v Kladně, kam přijelo Slovácko s novým koučem Miroslavem Soukupem, moc k vidění v prvním poločase nebylo. Prakticky až chvíli před odchodem hráčů do kabin se poprvé dočkali diváci zajímavých fotbalových momentů.

Kladenským bylo jasné, že v případě prohry se sousedem v tabulce, to pro ně bude se záchranou hodně špatné. Proto také následovala ohromná vlna radosti, když se po Zoubkově centru ze standardky prosadil hlavou útočník domácích Dimitri Tatanašvili.

Zkraje druhé půle vyzkoušel pozornost slováckého brankáře Filipka stoper Beneš po smělém výpadu středem hřiště. Gólman hostí však zasáhl na výbornou i v případě pokusu Cigánka, po jehož střele ze standardky míč směřoval do šibenice. Domácí rázem vycítili příležitost rozhodnout duelu ve svůj prospěch.

De facto každý výpad fotbalistů Kladna do ofenzivy znamenal pro Slovácko velké ohrožení. V krátkém časovém úseku se však neprosadili Holub, Cigánek a ani Strnad, který hlavou nastřelil dokonce břevno slovácké branky. Svých zahozených příležitostí mohli hráči Kladna však litovat, kdyby chvíli před koncem dokázal Nestoroski trefit odkrytou branku Středočechů. To se však nestalo a domácí tak uválčili cenné tři body.

SK Kladno - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)
Branka: 42. Tatanašvili. Rozhodčí: Paták - Filípek, Pospíšil. ŽK: Strnad, Cigánek, Kostolanský, Szabo - Kordula, Perůtka, Valenta, Zelenka. Diváci: 3455.
Kladno: Kostolanský - Mráz, Beneš, Gross, Zoubek (90+2.Rada) - Bartoš, Holub, Strnad, Novotný (87. Lička), Cigánek (81. Szabo) - Tatanašvili. Trenér: Procházka.
Slovácko: Filipko - Kuncl (72. Zelenka), Němčický, Abrahám, Kubáň - Fujerik, M. Kordula, Perůtka (56. Švancara), Valenta - Ondřejka (74. Nestorovski), Svízela. Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: