Hlavní obsah

Podobný duel jako se Spartou jsme hráli se Spartakem, vzpomíná Marek

dos, mvSport.cz

Velká jízda nekončí. Fotbalisté ostravského Baníku uspěli i na Bohemians 1905 a v dohrávce 26. ligového kola tak zaznamenali již šestou výhru v řadě. Při absenci Martina Lukeše si kapitánskou pásku navlékl záložník Tomáš Marek a dotáhl svůj tým znovu na bodovou úroveň vedoucí Sparty. Oba lídři se již v neděli utkají na Bazalech.

Článek

Další překážku máte za sebou. Jak moc jste se výhrou v Ďolíčku přiblížili mistrovskému titulu?

Zatím moc ne. Ještě nás čeká hodně práce. Abychom titul získali, musíme ze čtyř zbývajících zápasů minimálně tři vyhrát.

A zvládnete to?

My bojujeme o účast v pohárech, naším cílem není titul.

Tomu se nechce věřit. Teď už by vás přece muselo mrzet, kdybyste na titul nedosáhli...

Pravdou je, že by nás mrzelo, kdybychom to nedotáhli. Ale třeba bychom pak s odstupem času ocenili i druhé nebo třetí místo.

Vypadá to, že se nechcete dostat pod tlak. O víkendu všichni tři největší konkurenti vyhráli a vy na Bohemce vypadali dost nervózně.

Samozřejmě jsme znali ostatní výsledky a věděli, že také potřebujeme vyhrát. Navíc je ve Vršovicích opticky menší hřiště. Domácí hrají důrazně, k tomu ti jejich fanoušci - tady nikdo nebude válet jako Barcelona. Na kombinační hru jsme se ani nepřipravovali.

Ale stejně jste zase vyhráli.

Formu máme, to ano. Vyhráváme nejen doma, ale i venku. Jsme na tom dobře.

Možná líp než Sparta...

To se pozná v neděli. Kdo vzájemný zápas vyhraje, našlápne k titulu. Ten zápas bude samozřejmě strašně důležitý. Favoritem ligy ale rozhodně nejsme.

Se Spartou vás čeká velký zápas. Už jste někdy zažil podobný?

Nejspíš si vybavím utkání na Spartaku Moskva. Hráli jsme tam o postup do hlavní fáze Poháru UEFA a do poslední chvíle odvety byli ve hře. S tím bych to srovnal, také bude ve hře strašně moc.

Reklama

Související témata: