Hlavní obsah

Drobný: Užívám si každý zápas. Co bude dál, neřeším

PRAHA

V roce 2002 získal obránce Bohemians Praha Václav Drobný (29) titul mistra Evropy do 21 let. Za Karla Brücknera nakoukl i do reprezentačního áčka. Oblékal dres Blšan, Sparty, Jablonce, ale také Štrasburku, Aston Villy, Augsburgu nebo Trnavy, odkud přišel v zimě na Střížkov. A dokazuje, že fotbal pořád umí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Juraj Kucka ze Sparty (vlevo) v souboji s Václavem Drobným z Bohemians Praha

Článek

Z utkání na Spartě jste udělali drama, vaše obranná hráz byla skoro neprostupná a favorita jste trápili. S jakým cílem jste přijeli na Letnou?

V předchozích jarních zápasech jsme dostávali hodně gólů. To jsme chtěli napravit a Spartu v cestě za titulem opravdu potrápit. Připravovali jsme se na to celý týden. Věděli jsme, že takový fotbal třeba nebude tak úplně účinný na Spartě, ale proti jiným soupeřům by mohl přinést i nějaký bod. Hráli jsme velmi zodpovědně a organizovaně.

Bojujete naplno celý zápas

Sestup nic neodvrátí, ale přece nepůjdeme do zápasu s tím, že je jedno, zda vyhrajeme nebo prohrajeme. Motivaci pořád máme.

V čem spočívá?

V každém utkání teď každý hráč bojuje o budoucí angažmá. Někteří se třeba už do nejvyšší soutěže nepodívají. Takhle bojují o šanci, že si jich někdo všimne a bude je chtít získat.

Vy také hrajete o svoje příští angažmá?

U mne je to trochu jiné. Skoro rok jsem hlavně kvůli zraněním nekopal, a tak jsem rád, že jsem se zase vrátil na hřiště. V Trnavě jsem se vyvázal ze smlouvy a do Bohemians Praha přišel jako amatér. Dostal jsem tuhle šanci a každý zápas je pro mne svátek. Teď vůbec neřeším, co bude dál.

Prý jste dokonce uvažoval o konci kariéry...

Je to pravda. O to víc si fotbal, každý zápas, užívám.

Reklama