Hlavní obsah

Nejde jen o titul, Baník i Sparta nastoupí v červených tkaničkách

PRAHA

Ve hře je ligový titul, v nedělním duelu fotbalistů Baníku Ostrava se Spartou však nepůjde jen o něj. Hráči obou týmů nastoupí v červených tkaničkách. Půjde o jediný zápas ve střední a východní Evropě, který je součástí projektu (RED).

Foto: Sport.cz

Ostravský útočník Matěj Vydra předvádí červený míč, s nímž se bude hrát nedělní duel Baníku se Spartou.

Článek

Fotbalisté Baníku a Sparty se nejen pobijí o mistrovský titul, ale zároveň podpoří partnerský projekt Nike (RED) - „Zavaž se. Zachraň je", jehož cílem je získávání prostředků na boj proti nemoci AIDS v Africe. Inspirovali se zápasem, který proběhl 30. ledna, kdy londýnský Arsenal hostil v jednom z nejdůležitějších utkání sezóny tým Manchester United a celý Emirates Stadium se oblékl do červené barvy.

Tuto neděli se i hráči Baníku a Sparty připojí k tomuto projektu, aby také vyjádřili podporu partnerství Nike & nadace (RED), jehož cílem je boj proti AIDS v Africe. Prostřednictvím speciálních programů poskytuje lidem v této oblasti nejen léky, ale také vzdělání. Zároveň využívá síly sportu k popularizaci tohoto projektu.

„Fandím Drogbovi a on byl prvním fotbalistou, který představil projekt Nike (RED), který bojuje proti AIDS v Africe. Proto je pro mě obrovská čest zavázat si červené tkaničky jako on a upozornit i naše fanoušky na tuto iniciativu," říká mladý ostravský útočník Matěj Vydra. „Navíc tento zápas bude mít určitě vysokou sledovanost, a proto je to výborná příležitost.“

Červené tkaničky budou mít hráči obou týmů, Baníku i Sparty, na hrací plochu nastoupí v červených bundách a hrát se bude s červeným míčem. Hráči tak i přes rivalitu obou týmů chtějí společně upozornit všechny fotbalové fanoušky na problémy s AIDS na kontinentu, kde se letos uskuteční fotbalové mistrovství světa.

Firma Nike vyzývá lidi ke koupi červených tkaniček, z nichž pak celých 100% zisku věnuje stejným dílem Globálnímu fondu boje proti AIDS, tuberkolóze a malárii, který poskytuje léky lidem nakaženým HIV/AIDS, a komunitním iniciativám spojeným s fotbalem, které zajišťují vzdělávání v rámci prevence HIV/AIDS.

Červené tkaničky bude možné zakoupit za 115 Kč přímo na stadiónu Baníku v průběhu zápasu a dále pak ve fanshopech obou týmů a ve všech firemních obchodech.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice