Hlavní obsah

Kobra vycenila zuby, Plzeň rozdrtila Klokany. Baník přejel nováčka

Aktualizováno

Ligový víkend otevřela v pátek výrazná výhra obhájce titulu a v sobotu byly na řadě další zápasy 4. kola. Baník porazil nováčka z Pardubic vysoko 3:0 a po deseti utkáních se dočkal ligové výhry. Na tu naopak v novém ročníku stále ještě čekají Opava s Českými Budějovicemi - po bezbrankové remíze ve vzájemném duelu mají oba celky na kontě jediný bod. Plzeň představila proti Bohemians svou novou posilu Zdeňka Ondráška, vyhlášený střelec se hned uvedl gólem a Viktoria si nakonec odvezla tři body po výhře 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Ondrášek (druhý zprava) slaví s plzeňskými spoluhráči gól vstřelený Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Plzeň si tak po posledním domácím vítězství nad Boleslaví opět spravila chuť po nečekané porážce v Liberci před reprezentační pauzou. Před sobotním duelem se sice Viktoriáni mohli těšit statistikou, podle níž proti Bohemians nebodovali v jediném z posledních 10 ligových utkání, současně ale v Ďolíčku nevyhráli třikrát za sebou.

Ve Vršovicích ovšem Plzeň nasadila do sestavy i čerstvou ofenzivní posilu, reprezentanta Zdeňka Ondráška, jenž se do Česka vrátil po angažmá v Dallasu. A číslo 13 na dresu hráče s přezdívkou Kobra se ukázalo být šťastným.

Ondrášek totiž po půlhodině hry otevřel skóre a záhy poté určil vývoj utkání Ba Loua. V 73.minutě přidal pojistku Kopic a domácím se podařila již jen kosmetická uprava z kopačky Vaníčka.

Pardubice na senzaci se Slavií nenavázaly

Baník během tří kol získal jen dva body a špatný vstup do sezony chtěl vylepšit doma proti Pardubicím. Východočeský nováček ovšem přijížděl v roli černého koně, v úvodních zápasech totiž dokázal vybojovat čtyři body a minulý víkend dokonce překvapil remízou s mistrovskou Slavií. Baník navíc na ligovou výhru čekal 10 utkání a před svým publikem naposledy zvítězil v listopadu.

Tentokrát ale měli fanoušci Baníku důvod ke spokojenosti. Domácí šli v závěru první půle do vedení a herní převahu potvrdili v druhém poločase dalšími dvěma góly.

Zápas Opavy s Českými Budějovicemi byl soubojem týmů, které v novém ligovém ročníku zatím získaly jediný bod. A ke svorné dělbě bodů nakonec došlo i v sobotu, diváci v Opavě se totiž gólu nedočkali.

Duel mezi Slováckem a Příbramí byl odložen kvůli 13 pozitivním případům koronaviru ve středočeském klubu.

Program 4. ligového kola
Pátek
Slavia - Teplice 5:1
Sobota
Ostrava - Pardubice 3:0
Branky: 39. Zajíc, 61. Azevedo, 90.+1 Tijani.
Opava - České Budějovice 0:0
Bohemians - Plzeň 1:4
Branky: 86. Vaníček - 30. Ondrášek, 33. Ba Loua, 73. Kopic, 85. Beaguel.
Slovácko - Příbram odloženo na neurčito
Neděle
15:30 Liberec - Karviná
15:30 Brno - Olomouc
18:00 Sparta - Zlín
Pondělí
18:00 Mladá Boleslav - Jablonec

Reklama