Hlavní obsah

Oslabená Zbrojovka vítá vytouženou posilu, přichází srbský stoper Gajič

Brno

Pozitivní nálezy i řada zranění Zbrojovku notně oslabily. Každý nový hráč je proto vítán. Brněnské fotbalisty posílil srbský stoper Zoran Gajič, jenž už v letech 2015-2019 působil v české lize v Bohemians 1905 a ve Zlíně. Třicetiletý rodák z Bělehradu podepsal ve Zbrojovce smlouvu do konce sezony s opcí.

Foto: fczbrno.cz

Do Zbrojovky přichází srbský stoper Zoran Gajič.

Článek

Obránce dorazil do Brna už minulý týden, absolvoval zdravotní prohlídku a následně podepsal smlouvu do konce sezony s opcí. S novým klubem už několikrát trénoval, definitivní doladění transferu ale vázlo na straně bulharského svazu. V minulém ročníku hrál za klub Arda Kardžali.

"V Bulharsku jsem se cítil dobře, na jaře ale přišel koronavirus, soutěž se přerušila, z klubu odešel sponzor a dohodli jsme se na ukončení smlouvy. Měl jsem několik nabídek z různých zemí, budoucnost jsme zvažovali i s ohledem, že se nám narodilo druhé dítě. Pro Brno rozhodlo, že zdejší prostředí dobře znám, domluvím se tu," vysvětluje Zoran Gajič na klubovém webu.

Právě dobrá znalost jazyka mu může usnadnit aklimatizaci. "Moc se na nový tým těším. Město celkem dobře znám, hrál jsem tu jako soupeř, hrával tady můj velký kamarád Rafael Acosta. A znám dobře i hráče, kteří zde působili. Mira Markovič, Mihailo Jovanovič. Se Stefanem Mitrovičem jsem dokonce hrával za FK Rad," poukazuje 187 centimetrů vysoký stoper, který v Brně oblékne dres s číslem 15.

Srbský fotbalista v české lize odehrál 104 zápasy a vstřelil jeden gól. Se Zlínem v roce 2017 získal národní pohár a následně si zahrál Evropskou ligu.

Brněnský nováček má zatím ze čtyř zápasů v sezoně pouze bod a se skóre 4:11 uzavírá tabulku.

Reklama

Související témata: