Hlavní obsah

Naše hra postrádala myšlenku. Vteřinová nepozornost nás připravila aspoň o remízu, štve Páníka

Čestmír FolkSport.czPrávo

Už podruhé v novém prvoligovém ročníku vyšli na svém hřišti naprázdno. Po prohře v derby se Slováckem padli zlínští fotbalisté před svými fandy i s Olomoucí (0:1). Trenér ševců Bohumil Páník netají po domácí porážce v moravské bitvě se Sigmou obrovské zklamání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Bohumil Páník nebyl s výkonem svého týmu spokojený

Článek

Jak jste viděl nepovedený zápas?

V minulosti Olomoučtí drželi častěji balon, naopak my jsme se mnohem víc naběhali. Tentokrát proti nám Hanáci uspěli s jednoduchým fotbalem. Soustředili se hlavně na defenzívu a snažili se o záběhy za naši obranu. Jeden z nich jim vyšel krásně, vstřelili z něj rozhodující gól.

Měli jste ale ještě skoro celý druhý poločas na to, abyste minimálně vyrovnali...

Obléhali jsme pak olomouckou branku, avšak bezvýsledně. Gól jsme nedali, obrana Sigmy v čele se zkušeným Hubníkem všechno odvrátila. Stoper Hubník byl na hřišti jednoznačně mužem číslo jedna, skvěle defenzívu Sigmy organizoval. Domácí porážka nás strašně moc mrzí, pomohli jsme Olomouckým k nadstandardnímu postavení v tabulce.

Co jste svému mužstvu po utkání vytkl?

Někteří naši hráči tentokrát podali horší výkon než obvykle. Na promáčené trávě jim balon občas odskakoval od nohy. Některé akce byly zbytečné uspěchané, občas naše hra postrádala myšlenku. A vteřinová nepozornost při brance Sigmy nás připravila aspoň o remízu.

Jak moc vám chyběl na hrotu útočník Jawo, který dostal za vyloučení na Spartě jednozápasový trest?

Kdyby mohl nastoupit, asi by nám pomohl. Je dobrý do kombinace a dokáže se v soupeřově šestnáctce prosadit silou a výškou. Věřím, že za týden na Bohemce svoje kvality prokáže.

Po duelu v Ďolíčku vás pak čeká i další venkovní střetnutí v Českých Budějovicích. Asi si budete chtít na soupeřových stadionech domácí ztrátu s Olomoucí vynahradit, že?

Je to tak. Nějaké body musíme zvenku rozhodně přivézt. Nelíbí se mi, že jsme v tabulce pravdy zase v mínusu. Asi zvážím změny v sestavě, abychom naši hru oživili.

Reklama

Související témata: