Hlavní obsah

Fotbalový talent Vydra míří z Baníku za 100 miliónů korun do Udine

OSTRAVA

Fotbalisty Baníku Ostrava po půlročním působení opustí útočník Matěj Vydra. Osmnáctiletý talent míří do italského Udine, jež za něj v několika splátkách zaplatí čtyři milióny eur (asi 100 miliónů korun). Vydra podstoupí ve čtvrtek zdravotní testy, po nichž by měl následovat podpis pětileté smlouvy.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Útočník Baníku Ostrava Matěj Vydra.

Článek

"Nabídka, kterou Baník dostal, je skutečně lukrativní a v našich ligových poměrech se snad nedá odmítnout. Přispěje to k ekonomické stabilitě klubu. Jsme blízko dohodě," řekl ve středu majitel Baníku Tomáš Petera.

Člen reprezentační devatenáctky Vydra, jenž v lednu přišel do Ostravy z druholigové Jihlavy za 15 miliónů korun, má do Itálie odjet už dnes. Klub z Vysočiny by měl na svém bývalém hráči dále profitovat, z přestupové částky by mu mělo připadnout deset procent.

Během půlročního angažmá v Baníku odehrál Vydra 14 zápasů a čtyřikrát skóroval. Zazářil především ve svém prvním utkání na Bazalech, kdy vstřelil coby střídající hráč dva góly Jablonci. Sledovaly ho kluby z Anglie, Německa, Itálie. S Udine se o Vydru do poslední chvíle přetahoval Leverkusen.

Na Bazalech se rozpadá ofenzíva

Baníku se tak rozpadá ofenziva. Po dvou nejlepších střelcích Mariu Ličkovi s Tomášem Mičolou, kteří odešli do Brestu, ztrácí i mladého kanonýra Vydru. Toto trio obstaralo 19 gólů Ostravy. "Pracujeme na příchodu jiného talentovaného hráče, který by Matěje mohl nahradit," řekl Petera. Podle neoficiálních informací se jedná o příbramského útočníka Antonína Fantiše, jenž by se stal už čtvrtým fotbalistou, který ze středočeského celku v létě na Bazaly zamířil.

Pokud Vydra skutečně do Udine přestoupí, stane se už pátým českým hráčem v tomto klubu za poslední dekádu. Před svým přestupem do AC Milán v Udine působil tři sezony jiný bývalý hráč Baníku Marek Jankulovski, po něm tam hráli obránci Tomáš Sivok a Tomáš Zápotočný. Od loňska je členem klubu brankář Zdeněk Zlámal, jenž však strávil uplynulou sezónu na hostování ve španělském Cádizu.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 65. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 61. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 1 Sparta - Ostrava 4 : 1 67. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice