Hlavní obsah

Strach Plzně o kapitána! Guľa ale věří, že Brabec bude na Evropskou ligu fit

Plzeň

Bylo to pro Plzeň pohodové vítězství. Byť trenér Adrian Guľa v nedělním duelu 5. kola fotbalové ligy proti Brnu notně protočil sestavu. Triumf 4:1 ale Viktorii kalí strach o kapitána Jakuba Brabce, který v závěru po vzdušném souboji odstoupil ze hry. Přitom už ve čtvrtek čeká Západočechy rozhodující bitva o účast v základní skupině Evropské ligy na půdě izraelské Beer Ševy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Joel Kayamba z Plzně v souboji s přesilou brněnských hráčů.

Článek

„Je brzy vynášet soudy, já ale věřím, že pro čtvrtek budeme mít všechny hráče v pořádku," řekl Guľa. Brabec se po jednom ze soubojů sesunul k zemi, po krátkém ošetření lékař s masérem ukázali směrem k plzeňské lavičce „mlýnek", tedy střídání.

„Měli jsme v tu chvíli nachystané jiné střídání, museli jsme reagovat. Kuba je hráčem, který není zvyklý ležet na zemi, padat po soubojích. Přeju si, aby byl fit," dodal Guľa, jenž si pochvaloval, jakým způsobem Viktoria dokázala dokráčet k výhře. Díky rychlému gólu Čermáka brzy vedla, do přestávky se trefil ještě Kopic. Ve druhém poločase přidali další branky Beauguel z penalty a střídající Hořava.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Úspěšní plzeňští střelci. Aleš Čermák slaví branku, vpravo jeho spoluhráč Jean-David Beauguel, který ve druhé půli proměnil penaltu.

„Soupeř nám nic nedaroval, výhry si cením, je důležitá. Podali jsme sympatický výkon. Hlavně v první půli jsme hráli dostatečně rychle, dostávali jsem se do šancí přes křídla. Výborně si opět vedl Kopic. Jen závěr jsme měli odehrát líp, měli jsme víc udržet míč, nebyli jsme tak dominantní" uvedl slovenský trenér.

Západočeši mohli vyhrát vyšší rozdílem. Jen Beauguel, který po příchodu posily Ondráška vypadl na dva zápasy ze základní sestavy, zahodil tři tutovky. „Je gólový, má čtyři góly v pěti zápasech, což je solidní vizitka. Musí být vytrvalý, očekáváme od něj stabilní výkony. Každopádně mě těší, že máme tři kvalitní útočníky," podotkl Guľa s tím, že tým se bezprostředně po utkání přesune na hotel, kde setrvá do odletu do Izraele.

Zatímco kouč Viktorie byl spokojený, hostující trenér Miloslav Machálek byl pořádně dopálený. Nováčka zatím v lize dovedl k jedinému bodu, v Doosan Areně byla Zbrojovka spíš jen sparingpartnerem domácích.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z úvodního gólu Aleše Čermáka (uprostřed).

„Zápas se mi hodnotí špatně. Záleželo nám na vstupu do utkání, který nám absolutně nevyšel. Inkasovali jsme ve druhé minutě, což otřáslo sebevědomím hráčů. Domácí dominovali, mohli vyhrávat víc. Jsem zklamán, že jsme se nechali rychlým gólem tak ovlivnit," pověděl Machálek, jehož tým v pěti úvodních kolech inkasoval 15 gólů. „Máme rozhodně na čem pracovat," doplnil trenér Brna.

Reklama

Související témata: