Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Sešívaným risk vyšel, nováček si dál troufá

Praha

Odletěli do Dánska za velkou výzvou jménem Liga mistrů. Domácí generálku navzdory výrazně pozměněné sestavě zvládli, a tak hned tři zástupci sešívaných figurují v ideální sestavě 5. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva reprezentanty má v jedenáctce Plzeň a také nováček z Pardubic, který je příjemným oživením soutěže.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 5. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Zisk z případného startu v Lize mistrů se může vyšplhat až někam k hranici půl miliardy korun. Proto žádný div, že Slavia mezi zápasy play off nechala své opory odpočinout. Druhý sled duel se Slováckem zvládl. Stoper Kúdela se dvěma trefami pasoval do role nečekaného kanonýra, na kraji obrany si zdatně vedl záložník Oscar. A spolehnutí tradičně bylo na gólmana Koláře.

Tabulku s plným bodovým ziskem dál vede Sparta. V Příbrami byl s asistencí a gólem jejím lídrem navrátilec Krejčí starší. Plzeň po pohárovém čtvrtku zvládla utkání s Brnem, k nejlepším patřili Bucha a Kopic. Naopak další postupující Liberec prohrál s nováčkem. Vítězný gól Pardubic si připsal obránce Toml, o dvě asistence se postaral zkušený útočník Černý.

Skvělý start sezony má Olomouc, výhru ve Zlíně znovu ze zadních pozic dirigoval ostřílený Hubník. Jablonec si zastřílel proti Opavě, velmi aktivní byl záložník Ladra. Teplice zdolaly Baník, úvodním gólem jim přispěl Žitný.

Sestava 5. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Kolář (Slavia) - Toml (Pardubice), Kúdela (Slavia), Hubník (Olomouc), Oscar (Slavia) - Ladra (Jablonec), Bucha (Plzeň), Žitný (Teplice), Krejčí starší (Sparta) - Černý (Pardubice), Kopic (Plzeň).

Reklama