Hlavní obsah

Baník - Blansko 4:1Kuzmanovič dal povel k palbě, vyhrál i Liberec, pražské derby gól nepřineslo

Praha
Aktualizováno

Je reprezentační přestávka, a dokud ještě mohou, fotbalové týmy ji vyplňují přátelskými zápasy. Ostravský Baník porazil druholigové Blansko výrazně 4:1, dvakrát se ještě do poločasu trefil Kuzmanovič. Naopak pražské derby mezi Viktorií Žižkov a Bohemians Praha 1905 branku nepřineslo. V akci byl také liberecký Slovan, který zvítězil nad pražskou Duklou 3:0.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Nemanju Kuzmanoviče (vlevo) z Ostravy bedlivě sleduje Tomáš Kučera z Teplic.

Článek

Přátelské utkání zaplnilo volné víkendové políčko v kalendářní listině Baníku. Reprezentační přestávku využili jeho hráči k přípravnému souboji s druholigovým Blanskem. Zápas se hrál na Bazalech, vzhledem k epidemiologickým opatřením se však uskutečnil bez diváků za zavřenými dveřmi.

Fanoušci tak jen po internetu mohli sledovat, jak se ještě dvakrát do přestávky trefil Kuzmanovič a nasměroval favorita k vítězství.

Po přestávce se trefil také španělský záložník José Mena, který Slezany posílil na začátku týdne z FC Sevilla. Jeho výkon byl solidní.

"Pepe ukázal, proč jsme ho přivedli. Je pohyblivý, pracovitý, silný na míči. Věřím, že i vstřelená branka mu pomůže k adaptaci," říká na klubovém webu trené Luboš Kozel.

Pokud jde o pražské derby, šance měly na Žižkově oba týmy, ale branka k vidění nebyla. Klokani nastoupili v brance s Bačkovským, v obraně pak byli Vondra i Osmančík. Na lavičku náhradníků usedla nejčerstvější posila, útočník Pulkrab. Na hřiště přišel v 70. minutě, ani on se však netrefil.

Kvůli novým vládním nařízením byl pro Liberec přípravný zápas s pražskou Duklou poslední před Evropskou ligou. Slovan v Mnichově Hradišti v prvním poločase soupeře jasně přehrávali a Rondić dokázal vstřelit dvě branky. Ve druhé části se po několika střídání hra více vyrovnala, ale drama se nekonalo, protože Šulc přidal poslední gól na 3:0.

Přípravná fotbalová utkání:
Baník Ostrava - FK Blansko 4:1 (2:1)
Branky: 19. a 43. Kuzmanovič, 65. Mena, 69. Kaloč - 38. Žák.
Baník: Budinský - Juroška (61. Fillo), Pokorný (46. Kukučka), Stronati (78. Lalkovič), Holzer (61. Fleišman) - Buchta (61. De Azevedo), Jánoš (46. Kaloč), Kuzmanovič (61. Mena), Jirásek (61. Tetour), Potočný (61. Drozd) - Zajíc (61. Tijani). Trenér: Kozel.
Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1905 0:0
Bohemians: Bačkovský - Hůlka (59. Vacek), Bederka (59. Jindřišek), Vondra - Osmančík (46. Dostál), Levin (59. Hašek), Hronek (46. Puškáč), Schumacher (46. Krch) - Květ - Keita (70. Pulkrab), Nečas (59. Novák). Trenér: Klusáček.
Slovan Liberec - Dukla Praha 3:0 (2:0)
Branky: 17. Rondič, 29. Jugas, 84. Šulc.
Liberec: Knobloch - Fukala, Kačaraba (46. Kosek), Jugas, Mikula (46. Tijani) - Pešek (46. Šulc), Barac (46. Pourzitidis), Rondič, Nešický, Mosquera - Rabušic (46. Beran). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: