Hlavní obsah

Fotbalová Viktoria Plzeň v insolvenci neskončí, soud návrh zamítl

PLZEŇ

Krajský soud v Plzni zamítl insolvenční návrh na vedoucí tým fotbalové ligy Viktorii Plzeň. Ten podala v polovině září pražská právnička Kateřina Radostová, které údajně Viktoria dluží za právní služby 511.000 korun. Navrhovatelka je nyní povinna uhradit náklady řízení ve výši 10.200 korun. ČTK to zjistila na serveru justice.cz.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu .

Článek

Klub ve svých vyjádřeních závazky zpochybnil. Soud v úterý shledal, že Viktoria je schopna pohledávku plnit, ale neplatí proto, že jednotlivé faktury zpochybňuje. "Celkovou výši sporných pohledávek složil (dlužník) do notářské úschovy s tím, že navrhovatelce budou jednotlivé položky propláceny podle toho, jak prokáže jejich relevantnost v nalézacím řízení," uvedl soud v odůvodnění.

Právnička v insolvenčním návrhu uvedla celkem devět věřitelů klubu. Mezi nimi byli Sparta Praha, Baník Ostrava a pražské firmy Perinvest a Lun Servis, Chovanec Sport Agency, Tomáš Poštulka, Ondřej Chovanec a právník Julius Kramarič. Soudu ale všichni napsali, že pohledávky nejsou po lhůtě splatnosti. Navrhovatelka tak podle odůvodnění neprokázala, že má vůči dlužníkovi vykonatelnou pohledávku.

Soud souhlasil s dlužníkerm

"Soud se ztotožnil se stanoviskem dlužníka, že existence běžných závazků ve lhůtě splatnosti je normální skutečností každého podnikatelského subjektu. Navrhovatelka neosvědčila stav úpadku dlužníka v podobě více věřitelů, a dále pak ani že dlužník své závazky není schopen plnit, tedy, že je v platební neschopnosti," uvedl soud. Proto návrh pražské právničky zamítl.

"Jsem rád, že toto soudní řízení nemělo žádný vliv na sportovní výkonnost týmu. Rozhodnutí soudu mám dává klid na další práci," reagoval v prohlášení generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

V září uvedl, že jde o šikanózní návrh s cílem poškodit klub. Také město, jemuž patří stadion ve Štruncových sadech, nevyloučilo konkurenční boj kvůli tomu, že klub vede ligu. Plzeň má po dvanácti kolech v čele tabulky náskok už 12 bodů.

Reklama

Související témata: