Hlavní obsah

Víkend zůstane bez fotbalu, restart profesionálních soutěží se odkládá

Praha
Aktualizováno

Amatérský fotbal se na českém území uložil až do konce roku k nucenému zimnímu spánku. Také restart profesionálních soutěží se odkládá. Vedení Ligové fotbalové asociace (LFA) definitivně vyloučilo, že by se o víkendu mohly rozběhnout první a druhá liga, přerušené kvůli koronavirové situaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Drchal z Mladé Boleslavi a Daniel Köstl z Bohemians.

Článek

Prymulův skandál podrazil nohy i fotbalu s hokejem.

Zástupci obou sportů jednali o možném znovuzahájení nejvyšších soutěží a věřili, že by se mohlo začít opět hrát už o víkendu po státním svátku. LFA požádala o výjimku už minulé pondělí. Situaci ale zkomplikovala aféra ministra zdravotnictví Romana Prymuly, který se zúčastnil schůzky v uzavřené restauraci, kvůli čemuž ve funkci skončí. Prymula je připraven rezignovat, jakmile bude mít nástupce.

Jenže čas běží. Profíci jsou nuceni také tento víkend odepsat.

"Vzhledem k stále trvajícím krizovým vládním opatřením se profesionální soutěže neodehrají ani o nadcházejícím víkendu. Ligová fotbalová asociace proto ve středu informovala své členské kluby, že sedmé kolo Fortuna ligy se neodehraje dříve než 7. listopadu. Stejně tak v druhé nejvyšší soutěži se zcela jistě nevyužije ani vložený termín, který byl plánovaný dle původní termínové listiny na 4. a 5. listopadu," avizuje LFA ve svém prohlášení.

Fotbalisté na rozdíl od hokejistů nemají omezenou přípravu a nadále ve venkovních prostorech mohou trénovat v obvyklém počtu. Liberec, Slavia a Sparta mohou hrát v základních skupinách Evropské ligy, díky výjimkám i na svých domácích stadionech.

"LFA bude i nadále ve spolupráci s Národní sportovní agenturou intenzivně jednat s ministerstvem zdravotnictví i celouv vládou, za jakých podmínek by bylo i za stávajících opatřeních státních autorit možné znovu obnovit profesionální fotbalové soutěže v co nejdřívějším možném termínu," dodává asociace.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články