Hlavní obsah

Sparťan Kucka jde v Itálii na dračku, hlásí se o něj už i Neapol

PRAHA

Itálie je mu zřejmě osudná. Proti týmu „squadry azzurry“ zazářil na letošním mistrovství světa, v Evropské lize vstřelil v Palermu postupový gól Sparty - a nakonec možná v Itálii slovenský fotbalista Juraj Kucka sám skončí. Houževnatý záložník si tam udělal dobré jméno a nabídky ze Serie A se mu údajně jen hrnou. K FC Janov, Palermu a Parmě přibyla v posledních dnech i Neapol.

Foto: Sparta.cz

Juraj Kucka (uprostřed) přivádí sparťany vymóděné v supermanovských tričkách na mistrovskou plavbu parníkem.

Článek

Železný muž z Letné prožil událostmi nabitý rok. A než se přestane psát letopočet 2010, možná bude mít Juraj Kucka jasněji o svém příštím angažmá...

Když Sparta před dovolenou remizovala v závěrečném utkání Evropské ligy 1:1 s CSKA Moskva, nasadil tvář hráče pokeru. „Těžko říci, jestli to byl můj poslední zápas za Spartu. Na mně to stejně nezáleží, navíc o spoustě věcí se jen píše,“ poukázal slovenský reprezentant.

Hned poté se objevila zpráva o zájmu anglických klubů Sunderlandu a Blackburnu, ještě více v kursu však Kucka je v Itálii. „Juraj se ocitl v hledáčku několika týmů nejvyšší italské soutěže. K FC Janov, Palermu a Parmě přibyla nejnověji Neapol,“ citují slovenská média hráčova agenta Emila Kovaroviče.

Sparťan Juraj Kucka (vpravo) v dresu slovenské reprezentace v souboji s Italem Vincenzo Iaquintou.foto: ČTK/AP

„Připouštím, že nejkonkrétnější je nabídka z Janova, ale ve hře jsou i jiné alternativy. Následující dny budou rozhodující. Není vyloučeno, že mnohé věci se vyjasní už ve středu,“ řekl pro italská média Kovarovič, který by se měl uprostřed tohoto týdne setkat s vedením Sparty.

Sparta zatím o ceně slovenského záložníka nemluví

Podle Kovaroviče by se o Kuckově přestupu na Apeninský poloostrov mělo rozhodnout začátkem ledna.

Spolu se slovenským záložníkem je zájem také o afrického útočníka Wilfrieda, nejčerstvěji z tureckého Bursasporu. Sparta však zatím neoznámila částku, za jakou si své hvězdy cení. „Spekulativní otázka. Žádnou hranici nemáme určenou, očekával bych, že částku jako první vysloví případný zájemce. Pokud však jde o Kucku a Wilfrieda, ceníme si jich určitě na víc než 60 miliónů korun, o nichž se občas píše,“ řekl po skončení Evropské ligy Jozef Chovanec, letenský kouč a zároveň generální sportovní manažer.

V dresu SSC Neapol válí Kuckův kolega z reprezentace Marek Hamšík. Je však možné, že se minou i v případě, že by Kucka právě do Neapole přestoupil. Podle serveru caughtoffside.com se totiž do řady zájemců o Hamšíkovy služby zařadil také FC Liverpool, paradoxně nejbližší soupeř Sparty v jarním pokračování Evropské ligy...

Reklama