Hlavní obsah

Fotbalová Plzeň vábí Neuwirtha z Ostravy, dohoda není daleko

OSTRAVA

Odchod stopera Jakuba Navrátila do tureckého Sivasporu by fotbalisté Plzně mohli vyvážit příchodem středního obránce Aleše Neuwirtha z Baníku Ostrava. Viktoria už na Bazalech předložila oficiální nabídku a vyjednává o podmínkách přestupu s klubem i hráčem.

Článek

Šestadvacetiletý Neuwirth je pevnou součástí ostravské jedenáctky, ale Baníku dá v zimě zřejmě sbohem. Zatoužila po něm Viktoria, která posiluje kádr pro jarní boj o mistrovský titul a Slezanům udělala zajímavý finanční návrh. "My i hráč s Plzní jednáme. Je to ve vývinu, ale nejsme daleko od dohody. Neuwirth ovšem zatím normálně trénuje s námi," řekl ČTK předseda představenstva Jakub Kahoun.

Podle informací z kuloárů je pravděpodobné, že kluby najdou v otázce odstupného společnou řeč. Zatím se však na svých podmínkách v Plzni údajně nedohodl fotbalista, který se měl s vedením západočeského klubu poprvé sejít v úterý.

Podle některých zdrojů se o Neuwirtha zajímá i jeden tým z Izraele, ale vedení ostravského klubu nikdo takový neoslovil. "Jedinou seriózní nabídku, kterou evidujeme, je ta z Plzně," řekl Kahoun.

Neuwirth se v minulé sezoně zařadil ke klíčovým hráčům Baníku. Na jaře se díky stabilním výkonům ocitl v hledáčku nizozemského Alkmaaru, ale k finální dohodě nakonec nedošlo.

Konstruktivní stoper by uprostřed plzeňské defenzívy měl nahradit Navrátila, který spolu se štítovým záložníkem Tomášem Radou odchází z Plzně do Sivasporu.

Podzimní mistr už v zimě angažoval dvojici svých bývalých hráčů: defenzivního záložníka Petra Trappa ze Slavie a útočníka Martina Filla z norského Stavangeru.

Reklama

Související témata: