Hlavní obsah

Jedná střela na bránu? Ve finální i předfinální fázi je to strašně zbrklé, štve Kováče

Praha

Netajil zklamání. Trenér Radek Kováč věřil, že opavští fotbalisté navážou na poslední vítězství s Teplicemi a po měsíční koronavirové pauze neodjedou z hřiště pardubického nováčka s prázdnou. Jenže opak byl pravdou. Slezany před prázdnými tribunami trápila finální fáze, za celý zápas vyslali jedinou přímou střelu na bránu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Kouč Opavy Radoslav Kováč během utkání s Pardubicemi.

Článek

„Opravdu strašně málo. Apelujeme na hráče, že když nevystřelí, gól nedají. Je to od nás krkolomné a ve finální i předfinální fázi strašně zbrklé," posteskl si Kováč.

Za bezgólového stavu si hosté vypracovali dvě slibné příležitosti. Texl ani Juřena ovšem brankáře Boháče neprověřili a raději volili přihrávku. „Pořád někoho hledáme a hrajeme jakoby na krásu. Furt to obehráváme a nestřílíme," mrzí opavského kouče. Po vyrovnané první půli bez vyložených šancí nakonec rozsekly souboj standardní situace.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Štěpán Harazim z Opavy a Michal Hlavatý z Pardubic.

Nejprve ještě Fendrich po Čihákově hlavičce mužstvo bravurně podržel. V 67. minutě ale Surzyn zahrával rohový kop a Tischler střelou k pravé tyči rozvlnil síť.

„V poločase jsem apeloval na kluky, aby byli trpěliví, že to bude o jednom gólu. V 65. minutě Vilda po standardce fantasticky zachránil gól. Myslel jsem si, že nás tento moment nakopne, jenže bohužel za dvě minuty přišla další standardní situace a pardubický hráč dává z jedenáctky plackou gól... Pro mě absolutně nepochopitelné," zlobil se Kováč.

O vyrovnání se hosté ve zbytku duelu pokoušeli marně. „Podali jsme vlažný výkon, jsem z něj zklamaný," utrousil 40letý trenér. Jeho svěřenci se k tréninku znovu sejdou v pondělí a budou pilovat koncovku. Ligu čeká příští týden reprezentační přestávka, hned po ní přijede do Opavy mistrovská Slavia.

Reklama

Související témata: