Hlavní obsah

Fotbalisté Ostravy v předposlední přípravě porazili Třinec

Ostravští fotbalisté porazili v předposlední přípravě před jarní sezonou druholigový Třinec 2:1. O góly Baníku se na tréninkové travnaté ploše stadionu na Bazalech postarali Varadi s Hušbauerem, hosté v závěru díky Hanusovi už jen zkorigovali prohru.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Adam Varadi (vlevo) oslavuje branku Baníku. Ilustrační foto.

Článek

Domácí odehráli zápas bez Řezníka, Nevese a Greguše, kteří si v týdnu plnili reprezentační povinnosti. Už ve druhé minutě spálil obrovskou šanci Zeher, který postupoval úplně sám na brankáře Lipčáka. Ten se blýskl i proti dorážkám Šmejkala a nedosáhl až na Varadiho penaltu.

Ještě do přestávky Hušbauer parádní trefou zpoza šestnáctky zvýšil a na zhoršujícím se trávníku se i převaha Baníku změnila ve druhé půli už jen spíše na územní. Třinec toho v závěru využil a Hanus po nepřehledné situaci na malém vápně snížil.

"Měli jsme tam dost neproměněných šancí, na tom ještě budeme muset zapracovat. Ale je dobře, že do šancí se dostáváme. V každém přípravném utkání jsme zatím vlastně skórovali. Chce to jen větší důraz v zakončení, jako problém to nevidím. S obrannou fází jsem spokojený," řekl novinářům ostravský trenér Karol Marko.

O sestavě pro jarní premiéru proti Spartě už má z velké části jasno. "Jsou tam možná tři okénka na krajích sestavy, ale to jsou takové příjemné starosti, protože každý hráč je typově odlišný a můžeme to přizpůsobit konkrétnímu soupeři," dodal Marko.

Generálku si Ostrava odbude za týden doma proti Ružomberoku.

Olomouc v Turecku remizovala s vedoucím týmem polské ligy

Fotbalisté Olomouce remizovali v závěrečném utkání na soustředění v turecké Antalyi s vedoucím týmem polské ligy Jagielonií Bialystok 2:2. O nerozhodném výsledku rozhodl tři minuty před koncem gólem z penalty Janotka.

Olomouc do první půle poslala hlavně mladší hráče doplněné o útočníky Hubníka se Šultesem, ale už od šesté minuty dotahovala vedení soupeře. Dreksa sice ve 27. minutě vyrovnal, ale polský tým ihned kontroval. Silnější sestavu vyslal kouč Zdeněk Psotka na trávník po obrátce a tři minuty před koncem Janotka z penalty vyrovnal.

"Bylo to velmi dobré utkání s velmi dobrým soupeřem. V prvním poločase nastoupili spíše mladí, zápas měl velmi dobrou úroveň, měl velmi vysoké tempo. Se závěrem soustředění můžeme být spokojeni," řekl Psotka pro oficiální klubový web.

Sigma se nyní vrací domů a před startem jarní části sezony ji čeká už jen páteční zápas s druholigovým Sokolovem.

Přípravná fotbalová utkání:
Baník Ostrava - Třinec 2:1 (2:0)
Branky: 23. Varadi z pen., 42. Hušbauer - 81. Hanus. Diváci: 200.
Sestava Ostravy: Buček - Šmejkal, Bolf, Frydrych, Zejdler - Marek, Hušbauer - Varadi (46. Fantiš), Lukeš (80. Pilík), Šenkeřík (46. Frejlach) - Zeher. Trenér: Marko.
Teplice - Sloboda Point Sevojno (Srb.) 0:1 (0:0)
Sestava Teplic: Grigar - Vidlička, Siva, Matula, Rosa (25. Stožický) - Jungr (49. Verbíř), Vachoušek (60.Kalivoda), Čajič, Vůch - Došek (67. Melunovič), Mahmutovič (53. Vondrášek). Trenér: Plíšek.
Dynamo České Budějovice - Spartak Sezimovo Ústí 0:2 (0:1)
Branky: 39. a 84. Jasanský.
Sestava Budějovic:
I. poločas: Kučera - Laštovka, Horejš, Lengyel, Vulin - Nitrianský, Černák, Otepka, Čirkin - Pecka, Ondrášek.
II. poločas: Křížek - Nitrianský (85. Hájek), Lengyel, Žižka, Vulin - Stráský, Čirkin, Otepka, Šíma - Pecka (85. Osuch), Ondrášek (73. Petráň). Trenér: Šilhavý.
Viktoria Plzeň - FC Mika (Arm.) 3:0 (2:0)
Branky: 17. a 31. Rezek, 80. Krmenčík.
Sestava Plzně: Pavlík (46. Ticháček) - Rajtoral, Neuwirth (46. Brezinský), Bystroň (62. Hájovský), Limberský (62. Ševinský) - Trapp (62. Sladký), Jiráček, Ďuriš (62. Štípek), Kolář (70. Krmenčík), Fillo (62. Dvořák) - Rezek (46. Bakoš).
Mladá Boleslav - Lokomotiv Sofia 1:1 (0:0)
Branky: 60. Mendy - 51. Clarence.
Sestava Mladé Boleslavi: Miller - Kalina, Johana, Dimitrovski, Šírl - Mendy, Opiela, Kúdela (66. Procházka), Táborský (76. Fabián) - Kulič (54. Řezníček), Chramosta. Trenér: Stanner.
Sigma Olomouc - Jagellonia Bialystok 2:2 (1:2)
Branky: 27. Dreksa, 87. Janotka z pen. - 6. a 28. Seratlič.
Sestava Olomouce:
I. poločas: Blaha - Hála, Dreksa, Murin, Machalický - Pospíšil, Koutný, Tomeček - Schulmeister, Šultes, Hubník.
II. poločas: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Rossi, Bajer, Ordoš - Tomeček (65. Schulmeister), Doležal, Hubník. Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: