Hlavní obsah

Třináct prvoligových klubů čeká o víkendu generálka na ligu

PRAHA

Třináct českých fotbalových klubů si na víkend naplánovalo generálku na start první ligy, která začne za týden. Svůj vstup do jara mají za sebou po duelu s Liverpoolem sparťané, Olomouc a Plzeň odehrají poslední přípravné zápasy v pátek odpoledne.

Článek

Oponu české fotbalové scény zvedl čtvrteční duel Sparty v Evropské lize, ale její konkurenti se na své ostré starty teprve chystají. Dva z pohárových favoritů se představí již v pátek: Olomouc se střetne se Sokolovem a Plzeň v posledním utkání na kyperském soustředění s Vratislaví.

Mnohem bohatší program bude o víkendu a ve dvou soubojích na sebe narazí dokonce prvoligoví soupeři. Platí to o sobotním zápasu Hradce Králové s Bohemians 1905 a nedělním utkání České Budějovice - Mladá Boleslav. V obou případech soupeři využili toho, že za sebou mají oba vzájemné duely v rozehraném ligovém ročníku.

Do Edenu se "vrací" kouč Jarolím

Zatímco některé kluby pojaly i generálku jako jeden z dalších přípravných zápasů, na Slavii půjdou fanoušci na duel proti Slovanu Bratislava s velkým očekáváním. Jednak jim tým na sestupové hraně dělal svými výsledky během zimy radost a pak přijede klub, který vede bývalý slávistický kouč Karel Jarolím. Před dvěma lety obdobný zápas skončil výhrou sešívaných 2:0.

Trenér Michal Petrouš zatím nechce přeceňovat výsledky z předchozích týdnů. "Je to všechno jenom příprava, ale budeme chtít i proti Slovanu bilanci potvrdit. Stejně jako ve Splitu už budeme hrát s konsolidovanou sestavou a střídání omezíme, bude to ostrá generálka," řekl na klubovém webu Petrouš.

Jeho trenérští kolegové zvolili tradiční model v posledním duelu nastoupit proti klubům z nižších soutěží. Právě slávistické béčko například vyzkouší aktuální formu Liberce.

Podobnou volbu jako Slavia si vybraly Ostrava, Brno a Slovácko. Severomoravský klub přivítá v neděli Ružomberok, Zbrojovka se chystá na Senici a Slovácko na Žilinu.

Gambrinus liga odstartuje příští pátek 24. února večerním zápasem Slavia - Brno, kolo uzavře pondělní dohrávka Ostravy se Spartou.

Program víkendových fotbalových generálek:
Sobota 19. února:
11:00 Liberec - Slavia B (Nymburk),
14:00 Senica - Brno,
15:00 Písek - Příbram, Slavia - Slovan Bratislava,
16:00 Slovácko - Žilina, Hradec Králové - Bohemians 1905 (16:00).
Neděle 20. února:
13:00 Ústí n. L. - Česká Lípa (Blšany),
15:00 Jablonec - Varnsdorf, České Budějovice - Mladá Boleslav, Teplice - Chomutov,
16:00 Ostrava - Ružomberok.

Reklama