Hlavní obsah

Slovácko - Bohemians 1905 1:3Slovácko v jarní ligové premiéře propadlo doma s Bohemians

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Štohanzl 0 : 1
32. Štohanzl 0 : 2
66. Kordula 1 : 2
79. Kaufman 1 : 3

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka prohráli v jarní premiéře v 18. kole první ligy s Bohemians 1905 1:3 a počtvrté za sebou doma nebodovali. Hosté získali aktivnější hrou po poločase dvoubrankový náskok zásluhou Štohanzla. Po změně stran snížil Kordula, ale jedenáct minut před koncem pojistil vítězství Pražanů Kaufman.

Článek

Po opatrnější úvodní desetiminutovce zahrozilo poprvé Slovácko. Po Švancarově přihrávce do běhu Ondřejka napálil míč přímo na brankáře Sňozíka, který jej stačil vyrazit. Hned z následné akce ukázali Bohemians svou velkou zbraň, kterou je bleskový protiútok. Domácí obrana ve zmatku nedokázala ani na třetí pokus odkopnout míč, který po nepřesném zásahu Kuncla přilétl ke Kaufmanovi. Ten jej od pravé postranní čáry poslal před branku a dobíhající Štohanzl otevřel skóre.

Hbití hosté nepolevili v nebezpečných výpadech, kterými často prověřovali domácí obránce. Slovácko sice získalo územní převahu, ale poněkud těžkopádnými kombinacemi nedokázalo překvapit zadáky soupeře, kteří v přehuštěném prostoru dokázali zastavit střelecké pokusy tělem. Navzdory aktivitě se celý první poločas domácí do přesnějšího zakončení nedostali.

Naopak ve 33. minutě udeřili Bohemians podruhé. Útočníku Škodovi dali domácí zadáci hodně prostoru, ten na hranici trestného území patičkou přihrál Štohanzlovi a na jeho střelu k tyči brankář Filipko nedosáhl.

Hned po změně stran Slovácko získalo výraznou územní převahu. Největší šanci měl ve 47. minutě po Fujerikově centru z pravé strany Švancara, jeho hlavičku zblízka vytáhl brankář Sňozík v poslední chvíli na břevno. Na rozdíl od prvního poločasu ztratili hosté své útočné kouzlo a zatáhli se na vlastní polovinu. Slovácko dostalo protivníka pod místy drtivý tlak, ze kterého si vypracovalo sérii rohových kopů. Všechny rozehrával Švancara a po jeho čtvrtém pokusu v krátkém časovém sledu se ze skrumáže dostal míč ke Kordulovi, který z necelých pěti metrů skóroval.

Po tomto varování hosté začali více myslet na útočení. V 79. minutě překonal Filipka, který měl zakrytý výhled, z trestného kopu ze třiceti metrů Kaufman. Pak už si Bohemians své druhé venkovní vítězství v sezoně pohlídali.

1. FC Slovácko - Bohemians 1905 1:3 (0:2)
Branky: 66. Kordula - 14. a 32. Štohanzl, 79. Kaufman. Rozhodčí: Kovařík - Ubias, Košec. ŽK: Kubáň, Košút - Bartek, Ibragimov. Diváci: 5250.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Kordula, Košút, Kubáň - Fujerik (54. Szmek), J. Valenta (89. Hlúpik), V. Valenta, Volešák - Ondřejka (90. Perůtka), Švancara. Trenér: Soukup.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Bartek - Štohanzl (86. Sedláček), Držík, Kaufman, Moravec - M. Nešpor (71. Ibragimov), Škoda (90. J. Marek). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: