Hlavní obsah

Do Karviné přišel Slovák Čmelík. Velký talent i nezkrotný živel

Karviná

Ofenzivní sílu Karviné posílil 24letý Slovák Lukáš Čmelík. Účastník světového šampionátu do 17 let a někdejší velký talent slovenského fotbalu podepsal v Karviné smlouvu jako volný hráč do konce této sezony s následnou roční opcí.

Foto: MFK Karviná

Lukáš Čmelík s dresem Karviné.

Článek

Odchovanec Žiliny odehrál první ligový zápas v nejvyšší slovenské soutěži už v 16 letech, působil ve švýcarském Sionu a polských Gliwicích, naposledy byl hráčem Dunajské Stredy, kde mu v červnu skončila smlouva a nové se nedočkal.

„Lukáš je útočný typ, který může hrát z kraje i ve středu. Právě kraj hřiště jsme ještě chtěli posílit a věřím, že Lukáš bude tou správnou volbou. Je to dynamický a výbušný hráč, který s námi už delší dobu trénuje. Dohodli jsme se na smlouvě do konce sezóny s následnou opcí," prohlásil sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Radost fotbalistů Karviné (zleva) Christián Herc, Lukáš Bartošák, Rajmund Mikuš a Michal Papadopulos.

Lukáš Čmelík si zahrál na MS do 17 let v roce 2013, poté si ale fotbalovou kariéru téměř zničil gamblerskými a alkoholovými eskapádami. Svou zkušenost s Čmelíkem má i současný trenér Plzně Adrián Guľa, který jej vedl v Žilině a v říjnu 2015 jej přeřadil do rezervy. „Neumí sloučit soukromý život s dráhou profesionálního fotbalisty. Jsem trpělivý člověk, dal jsem mu sedm nebo osm šancí. Zdá se mi ale, že u něho jde o neměnný stav," řekl tehdy Guľa slovenskému serveru Sme.sk.

O nový restart se Čmelík pokusil v Dunajské Stredě, se kterou si zahrál i Evropskou ligu. Letos na konci května na sebe ale znovu upozornil jinak než umem na hřišti. Nad ránem jej v jeho BMW zastavila policejní hlídka a naměřila mu 1,5 promile alkoholu v krvi.

Trenér Karviné Juraj Jarábek přesto ve fotbalové kvality Čmelíka věří. A chce mu dát další šanci. „Předpoklady na to hrát v Česku má. Bude to jen na něm. Pokud bude dobře pracovat, tak nám Lukáš může na pozici křídelního útočníka hodně pomoct," uvedl Jarábek.

„Jsem příjemně překvapený zázemím i prostředím. Je fajn, že se týmu daří, z kabiny je to cítit. Adaptace v novém působišti díky tomu bude pro mě lehčí. Navíc se znám s některými hráči – s Dávidem Gubou ze Žiliny, s Christiánem Hercem z Dunajské Stredy a s Michalem Papadopulosem jsme hráli v Gliwicích," řekl klubovému webu Čmelík.

Reklama

Související témata: