Hlavní obsah

Sparta větří šanci, z plzeňské dvanáctky je už jen dvojka

Pavel DosadilSport.cz

Plzeňská dvanáctka, to byl najednou i ve fotbalové Gambrinus lize pojem. Přesně o dvanáct bodů před Spartou totiž Viktoria po 12. kole vedla tabulku a zdálo se téměř jisté, že s velkým náskokem získá senzační titul. Sedm kol poté je však situace před vzájemnou bitvou ve Štruncových sadech mnohem napínavější. Sparta ztrácí na Plzeň už jen dva body a zdá se, že po startu jara má psychicky navrch.

Foto: Petr Horník, Právo

Okamžik, který posunul Spartu zase o něco blíž Plzni - Martin Zeman dává Příbrami rozhodující gól.

Článek

Ani jednou se ještě obhájce titulu neobjevil na první příčce tabulky. Již v půlce října se dokonce zdálo, že vzhledem ke spanilé jízdě Plzně bude pro Spartu útok na další titul neřešitelný. Po dvou jarních kolech však Letenští ztrácejí už jen dva body. A moc dobře vědí, že pokud by v sobotu v Plzni vyhráli, šli by poprvé v sezóně do čela.

„Zase máme šanci být po příštím kole první, to nás nakopne. Pro oba soupeře to bude velký zápas, ale psychika je teď na naší straně. Máme zkušenější mužstvo a v Plzni bychom to měli potvrdit,“ těší se stoper Tomáš Zápotočný. Proti Příbrami nahradil Řepku, aby lídr týmu nevyfasoval čtvrtou žlutou kartu a Sparta mohla vyrazit ke šlágru jara v plné síle.

Jsme blízko, těší Brabce a spol.

„Plzeňáci říkají, že se o nás nestarají. Já naopak přiznám, že my jejich zápasy sledujeme. Věděli jsme, že remizovali na Slovácku a proti Příbrami jsme chtěli využít šanci znovu jejich náskok stáhnout. Povedlo se, takže teď už jsme hodně blízko,“ přidává se jeho partner ze stoperské dvojice Erich Brabec.

Erich Brabec ze Sparty (vlevo) v souboji s Janem Rezkem z Plzněfoto: Právo/Jan Handrejch

Obhájce titulu oba úvodní zápasy jara vyhrál a z náskoku Viktorie ukrojil další dva body, takže může start do druhé části sezóny považovat za optimální. „Optimum je maximum, což by představovalo, že bychom na Plzeň nahráli šest bodů. V to jsme ale nedoufali...“ usměje se trenér Martin Hašek.

Hašek věří, že Letenští budou ještě silnější

Po hráčích chce, aby se starali hlavně sami o sebe. „Jsme rádi, že jsme zatím na jaře získali plný počet bodů a že před vzájemným zápasem v Plzni je její náskok menší. To je pro nás bonus. Věřím, že pokud budeme dál vyhrávat a vyhrávat, bude to na titul stačit,“ doufá Hašek.

Viktoriáni se po remíze na Slovácku musejí vyrovnat s pocitem křivdy. Asistent rozhodčího je obral o regulérní vítězný gól. „Těžko říci, co cítí. Mají však dost zkušených hráčů na to, aby to s nimi nezamávalo,“ myslí si Brabec.

Sparta vyrazí do Plzně s jasným cílem. Vyhrát a posunout se na první místo tabulky. „Netuším, v jakém rozpoložení bude Plzeň, ani mě to moc nezajímá... Ani my jsme zatím na jaře nepředvedli optimální výkony, pořád máme na čem dělat. Opravdu silný tým se buduje několik let. Progres je na našem mužstvu vidět. Můžeme být ještě silnější, než jsme ve dvou úvodních kolech předvedli,“ posílá Hašek varování do Plzně.

Reklama

Související témata: