Hlavní obsah

Trefil se na Spartě a zářil i proti Klokanům. Ke konci jsme už tlačili čas, líčí hrdina Dynama

České Budějovice

Zase pálil ostrými. Karol Mészáros v neděli pomohl Dynamu vyrabovat pražskou Letnou a střelecké kopačky nazul i v dohrávce 5. ligového kola proti Bohemians. Slovenský fotbalista režíroval vítězství Českých Budějovic 2:1, po faulu na něj nejprve proměnil penaltu Čolič, druhý gól pak obstaral ve 44. minutě sám.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Záložník Budějovic Karol Mészáros leží na trávníku po faulu záložníka Bohemians Kamila Vacka. Rozhodčí Ondřej Pechanec odpískal penaltu.

Článek

„Teprve teď mají tři body ze Sparty skutečně význam," hřálo po utkání 27letého záložníka, který se stal klíčovým mužem středeční partie. Přitom zkraje nového ročníku zahříval hlavně lavici náhradníků a do hry moc nenaskakoval. „Nezažil jsem ideální začátek sezony, ale snažil se zůstat pořád pozitivní a čekat na šanci. Věřil jsem, že přijde a že se tvrdá práce musí vrátit," vykládala opěvovaná postava duelu, v němž Dynamu urvalo první tři body na vlastním hřišti v sezoně.

„Výhra na Spartě nás nakopla. Nebyla přitom náhodná, dali jsme tam čtyři góly, bojovali jeden za druhého. Povzbudila nás, ale věděli jsme, že dnes to bude úplně jiný zápas," připomněl.

Před dvěma měsíci byl tento duel odložen kvůli koronaviru, jenž zasáhl kabinu Jihočechů. Tentokrát zase covid-19 řádil u Klokanů. Na Střelecký ostrov nedorazilo i vinou zranění jedenáct hráčů. Chyběli třeba Jindřišek, Vaníček, Ljovin a také hlavní trenér Klusáček. Přesto ani za stavu 0:2 nic nezabalili.

Po změně stran si vytvořili několik velkých možností, po rohu snížili a sahali po bodu. „Říkali jsme si o pauze v kabině, že nejdůležitější bude dát třetí gól nebo neinkasovat. Bohužel jsme dostali branku a ke konci utkání už asi každý z nás tlačil čas," oddechl si Mészáros.

Zároveň přiznal, že mužstvu po triumfu na Spartě v závěru trochu docházely i síly. „Velmi těžký druhý poločas, hra nebyla optimální. Rozhodlo, že jsme byli kompaktní," dodal spokojeně Mészáros.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice