Hlavní obsah

Plzeň zbrojí na Ligu mistrů, v pondělí ji bude zajímat los

Karel FeltPrávo

Plzeňští fotbaloví mistři už zbrojí na novou sezónu. Ve Štruncových sadech probíhá rekonstrukce stadiónu, proto využívají areál v Luční ulici. „Dovolená byla krátká, ale všichni jsme vstoupili do přípravy s vidinou, že tahle sezóna může být zlatým hřebem našich kariér,“ řekl Právu kapitán Viktorie Pavel Horváth.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Plzně budou v pondělí vyhlížet los předkola Ligy mistrů.

Článek

Trenér Vrba, jemuž už pomalu dorůstají vlasy, o které přišel během mistrovských oslav, má zatím k dispozici necelou dvacítku hráčů. Petržela, Trapp, Kolář, Limberský, Neuwirth a Ďuriš dostali delší volno a zapojovat se budou postupně.

Po návratu z hostování se naopak na prvním tréninku hlásili bratři Krbečkovi, Daněk a Darida. Hned úvod přípravy ale znamenal stop pro gólmana Pavlíka, který bude kvůli naštípnutému prstu na ruce tři týdny mimo.

Rezek míří na Kypr

Kouč Vrba by mohl brzy dostat i posilu z Hradce Králové, odkud má přijít záložník Václav Pilař. Naopak na hostování do kyperské Famagusty odchází Jan Rezek. „K velkým změnám v kádru by ale dojít nemělo,“ podotkl Pavel Vrba.

V pohodě a s tradičním humorem už trénuje i Horváth. „Úvod přípravy je náročný, ale zvládáme ho v pohodě. Pár kilo navíc jsem si přinesl, to nepopírám, ale oplácaný nejsem a do deseti dnů budu na své váze,“ slíbil kapitán.

Pondělní poledne bude pro Plzeň významným okamžikem, neboť v Nyonu proběhne los kvalifikace Ligy mistrů a Západočeši se dozvědí jméno soupeře pro druhé předkolo soutěže. Zápasy jsou na programu 12. či 13. července, odvety 19. a 20. července. Pokud český šampión svou roli zvládne, o další týden později ho budou zajímat úvodní zápasy třetího předkola (losuje se 15. července), odkud se v případě neúspěchu putuje do Evropské ligy.

Reklama

Související témata: