Hlavní obsah

I Teplice už vědí, jak chutná výhra. Určitě nás nakopne, kvitoval nový kouč Severočechů Kučera

Od konce září čekaly fotbalové Teplice na ligovou výhru. Ve čtyřech zápasech marně, až léčba novým koučem Radimem Kučerou inaugurovaným na lavičku Severočechů uprostřed týdne zabrala. „V zápase o to důležitějším, že jsme hráli na hřišti souseda v tabulce, který byl v tabulce jen dva body před námi,“ prožíval nový teplický trenér Kučera po vítězství 2:0 v Mladé Boleslavi stejnou euforii, jako hráči.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Teplic Pavel Moulis (vlevo) a David Černý se radují z gólu v utkání s Mladou Boleslaví.

Článek

„Aby ne, vždyť to bylo pro nás utkání pravdy. Pokud jsme se chtěli zvednout, byl nejvyšší čas," přidával obránce David Černý. V minulém kole proti Spartě stoper, kterého ovšem přesunul Kučera na kraj obrany. Tah mu vyšel, neboť defenzíva Teplic tentokrát fungovala a nedovolila domácím skórovat.

„Nejen za tři body, ale i za čisté konto jsem nesmírně rád, protože mužstvu zvedne sebevědomí. Ale kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby hned v úvodu využil Michal Škoda velkou šanci, anebo kdyby proměnil penaltu a vyrovnal. Němečkem chycený pokutový kop zápas definitivně překlopil v náš prospěch," chválil Kučera jednadvacetiletého gólmana, který po zranění zkušeného Grigara dostal příležitost a při třetím ligovém startu v kariéře vychytal první nulu.

„V trénincích vypadal velice dobře, takže jsem neměl důvod mu nevěřit. Psychicky zápas zvládl a podal výborný výkon," přidával po partii, která Středočechům pořádně zhořkla. A nejen proto, že si s Teplicemi vyměnili příčky v tabulce a propadli se na patnácté místo. Šlo totiž o pětistý ligový zápas v jejich klubové historii, po němž jim zůstala jen hořká pachuť.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Škoda z Boleslavi neproměnil ve druhém poločasu utkání s Teplicemi penaltu.

„Už beztak jsme byli v nepříjemné situaci, teď je zase o něco horší, protože jsme opět prohráli se soupeřem, který se v tabulce pohybuje kolem nás. Po změně stran jsme sice přidali na pohybu, rychlosti i agresivitě, ale gól jsme dát nedokázali, i když jsme kopali i penaltu," rozčarovaně přiznával mladoboleslavský kouč Jozef Weber poté, co jeho tým po Příbrami odevzdal body i Teplicím.

„Zato nás po psychickém útlumu výhra určitě nakopne, když jsme i navzdory velké marodce důležité střetnutí zvládli," pochvaloval si jeho teplický kolega, jemuž před zápasem vypadl z kádru i nemocný Žitný, ale on i tak dovedl své nové svěřence po více než dvou měsících k výhře.

Reklama

Související témata: