Hlavní obsah

Nula těší, ale hlavní jsou tři body, říká gólman Grigar o vzkříšení Teplic

Teplický brankář Tomáš Grigar byl kromě střelců obou gólů Mahmutoviče a Ljevakoviče ústřední postavou prvoligového derby v Liberci, kde vychytal čisté konto. A hlavně jeho zásluhou přečkali hosté velký tlak soupeře v prvním poločase. „Nula těší, ale ještě cennější jsou tři body,“ dával najevo spokojenost v rozhovoru pro Sport.cz po libereckém duelu. Teplické vzkříšení přišlo po třech ligových zápasech bez výhry.

Foto: Petr Horník, Právo

Teplický brankář Tomáš Grigar.

Článek

V první půli jste se hodně zapotil, ale odolal jste libereckým atakům. Jak jste to viděl?

Musel jsem párkrát vážněji zasahovat. Nejtěžší to bylo, když na mě šel protihráč, ale naštěstí mě trefil. Udrželi jsme čisté konto a od toho se odvíjel další průběh.

Souhlasíte s tím, že zápas ovlivnil vedoucí gól Teplic?

Určitě. Zahráli jsme dobrou standardní situaci a Mahmutovič se pěkně prosadil hlavičkou k tyči. Přitom měl po utkání se Slavií roztrženou nohu, ale dal se do kupy. Svou rychlostí nám znovu hodně pomohl. Důležité bylo, že jsme si o přestávce něco vyříkali v kabině. A poučili jsme se ze zápasu v Plzni, kde jsme dlouho drželi bezbrankový stav, ale pak jsme se zbytečně zatáhli.

Motivoval vás nějakou prémií za vítězství teplický trenér Rada, který do jara působil v Liberci?

Před zápasem nic neříkal. Chtěli jsme ale vyhrát i pro trenéra, a to se nám podařilo. Pan Rada prožívá intenzivně každé utkání. Výsledek 2:0 je pěkný.

Na začátku ligy jste měl smůlu na hodně inkasovaných gólů. Bylo složité se s tím vyrovnat?

Vzpomínám si, že v Ostravě jsem dostal branky do šibenice a z penalty. Přesto jsme tam vyhráli, takže to tolik nevadilo. Mrzely mě porážky od Hradce, jehož hráč se rovněž trefil do šibenice, a v Plzni. Ale v posledních třech zápasech včetně poháru na půdě nebezpečného Ústí jsme uhájili čisté konto. To je deviza, na které se dá stavět.

Kam to mohou Teplice letos dotáhnout?

Chceme skončit lépe, než loni, kdy jsme byli desátí.

Reklama

Související témata: