Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Sešívaní rázně ovládli derby, Pilař hlásí návrat

Praha

Jen do penalty pro Spartu se mohlo zdát, že derby na Letné zdramatizuje vývoj soutěže. Juliš ji neproměnil, což domácí neustáli a rivalovi znovu podlehli. Hned pět tahounů Slavie figuruje v ideální sestavě 10. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva hráče po vítězství v Plzni dodala Karviná.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 10. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Dramatický přímý duel o první příčku? Kdepak, neproměněná penalta se sparťany zacloumala natolik, že sešívaní měli pole ke zvýraznění náskoku v čele tabulky volné...

Základ vítězství položil lapením penalty a dalším klíčovým zákrokem proti Hanckově hlavičce brankář Kolář. A když se pak dvakrát trefil zázračný mladík Sima, bylo rozhodnuto. Třetí branku přidal agilní Lingr, důležitou roli sehráli také stoper Zima a defenzivní záložník Holeš.

Karviná senzačně vyhrála v Plzni, kde se jako jediný trefil Papadopulos a v obraně válel Ndefe. Exreprezentant Pilař zase svým prvním gólem za Jablonec posunul Radův tým k vítězství ve Zlíně.

Také Slezané měli své derby, exopavský Svozil ho rozsoudil ve prospěch ostravského Baníku. V Brně pak řádil Brandner, který dvěma góly zařídil vítězství Českým Budějovicím. U dna tabulky ožívá Příbram, s vydatným Voltrovým přispěním remizovala v Olomouci.

Sestava 10. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Kolář (Slavia) - Ndefe (Karviná), Zima (Slavia), Svozil (Ostrava) - Sima (Slavia), Holeš (Slavia), Lingr (Slavia), Pilař (Jablonec) - Voltr (Příbram), Papadopulos (Karviná), Brandner (České Budějovice).
  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.