Hlavní obsah

Příbramští sparťané prý měli z příchodu Řepky řídkou stolici

PŘÍBRAM

V pondělí má přijít do Příbrami Tomáš Řepka. To bylo hlavní téma rozhovorů po nedělním promoklém utkání, i když domácí porazili ambiciózní Mladou Boleslav 2:0.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka.

Článek

„Je to skvělý hráč, moc nám pomůže. Konkurence je zdravá. Pokud opravdu přijde, číslo 2 mu přenechám a vezmu si 3, které je volné. S Tomášem jsem odehrál hodně přáteláků a něco v Ondrášovka cupu, ale v lize ne, protože jsem nastupoval, když byl zraněný nebo měl karty,“ říkal jednadvacetiletý stoper Lukáš Hejda, který byl nejlepším hráčem zápasu.

První trefa bude drahá

„Dali jsme brzy dva góly ze standardek, což nám pomohlo. Měl jsem šanci hned na začátku, ale míč jsem do brány nedostal a narazil jsem si bok o tyč. Napodruhé už se to povedlo. Po trestném kopu Zdeňka Koukala jsem trefil míč špunty od kopaček. Tyhle tři body jsou moc důležité. Máme jich po sedmi kolech dvanáct, což je super,“ liboval si Hejda a přiznal, že ho první ligová trefa bude v kabině něco stát.

Spokojený byl i kouč domácích David Vavruška... „S první půlí víc, dali jsme dva rychlé góly, ale ve druhém poločase se projevila nezkušenost tohoto mladého týmu. Zkušený celek by si se zápasem poradil líp, nepřipustil by zbytečné dramatické okamžiky.“

Kabinu si kouč srovná

A řeč se hned stočila k Řepkovi. „Samozřejmě tak zkušeného borce bych přivítal. Určitě by mi na hřišti pomohl uřvat to, co já od lavičky nezvládnu, když se mi třeba defenzivní záložník toulá u lajny. To by Řepka viděl a srovnal... Ale ještě tu není. Kabinu na tuto možnost už připravuji a musím říct, že když se to dozvěděli sparťani, tedy Jurdík, Hejda, Valenta a Divíšek, měli dva dny řídkou stolici, ostatní nevěděli co čekat. My si říkáme všechno do očí a nic na tom nebudeme měnit. Kabinu si umím uhlídat,“ pravil s tím, že nepořádků ze strany řepky se rozhodně nebojí.

„U nás je to tak, že klub patří Jardovi Starkovi. On hráče platí, on si přivede nového nebo někoho prodá, jak uzná za vhodné. A tak je to v pořádku. Já jsem tu od toho, abych mužstvo trénoval. Pokud bych Řepku nezvládl, nemám tu co dělat. Ale v tom problém nevidím. Tomáš si musí uvědomit, proč sem jde. Jestli chce dokázat, že chyba byla ve Spartě, jako to dokázali Horváth, Kolář a Limberský v Plzni. když se mu to nepovede, potvrdil by, že chyba byla u něj,“ dodal kouč s tím, že už ví, jak zahýbe s obranou...

Koubek byl zklamaný

Úplně v jiné náladě přišel po utkání trenér Mladé Boleslavi Miroslav Koubek. „Dostali jsme dva góly po standardkách, které sudí odpískal za nulové fauly. Těch gólů už je moc a nevím, čím to. Hráčům chybí v některých momentech koncentrace, i když si to neustále říkáme. My jsme přijeli do Příbrami s cílem odčinit výpadek s Libercem, ale za čtvrthodiny po dvou gólech bylo zle. Těžko jsme pak dobývali příbramské hradby, a když už se to povedlo, nechali jsme vyniknout Hrušku v brance,“ posteskl si mladoboleslavský kouč.

„Je to hrozné. Něco takového se nám nestávalo. V prvních pěti kolech jsme dostali dvě branky, teď ve dvou už šest. Nemyslím si, že by na nás přišla nějaká krize, ale musíme si to rozebrat a zvednout se. Bohužel k těm laciným brankám se přidala i smůla v zakončení, takže dáváme málo gólů, ale to je také otázka štěstí. Potřebujeme se zkrátka chytit,“ přiznal mladoboleslavský gólman Miroslav Miller.

Reklama