Hlavní obsah

Lafata trefil jen tyč, Slovácko si tak poradilo i s Jabloncem a prodloužilo sérii

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Jablonce nevyužili šanci dostat se na druhé místo tabulky Gambrinus ligy, když v dohrávce devátého kola prohráli na hřišti Slovácka brankou Vlastimila Daníčka 0:1. Slovácko tak prodloužilo sérii neporazitelnosti na šest utkání. Na prázdno tentokrát vyšel nejlepší střelec soutěže David Lafata, jenž nastřelil pouze tyč a přišel tak o možnost jako první skórovat v osmi zápasech za sebou.

Foto: Josef Omelka, ČTK

David Lafata z Jablonce a Petr Reinberk ze Slovácka v utkání 9. kola Gambrinus ligy.

Článek

Celý první poločas nevybočil ze scénářů posledních vzájemných zápasů. Oba celky vsadily na pozornou defenzivní hru, do šancí se dostávali střelci pouze sporadicky. Jablonec získal od úvodních minut územní převahu, jeho středová řada se prosazovala větším pohybem i přesnější kombinací.

Po čtvrt hodině hry domácí obránci zaváhali, Jarolím ideálně uvolnil Kopice, jenž se ocitl zcela sám před brankářem Filipkem. Nabídku ke skórování však nevyužil, branku zbrkle přestřelil. Defenzivní hra domácího týmu měla trhliny hlavně na pravé straně, proto se kouč Soukup rozhodl už ve 26. minutě Reinberka nahradit Mezlíkem.

Slovácko se pokoušelo napadat obránce soupeře při rozehrávce, tato taktika se začala více dařit až po půlhodině hry. Kombinace Jablonce najednou skřípala, nebezpečný Kovařík se už tak často neprosazoval a domácí převzali režii do svých rukou.

Fotbalisté Jablonce Tomáš Jablonský, Luboš Loučka (zleva) a Petr Pavlík (zprava) se marně snaží zastavit Libora Doška ze Slovácka. foto: ČTK/Josef Omelka

I po změně stran se domácí fotbalisté snažili pokračovat v trendu ze závěru prvního poločasu. V 51. minutě Došek narazil centrovaný míč Daníčkovi, jenž se protáhl mezi zadáky, příležitost skórovat mu ale zmařil včasným vyběhnutím brankář Špit.

Jablonec se postupně z tlaku vymanil, srovnal krok a dostával se mnohem častěji na soupeřovu polovinu. Ovšem jen minimum akcí vedlo až k tomu, že by střelci trefili alespoň branku protivníka.

Teprve v posledních dvaceti minutách poněkud nudnou hru okořenily i brankové příležitosti. V 73. minutě si nejlepší hráč Slovácka Došek pohrál se třemi zadáky Pavlíkem, Zábojníkem a Jablonským, předložil přesnou přihrávku zcela volnému Daníčkovi, pro kterého už nebylo obtížné poslat míč pod brankářem Špitem do sítě.

Jablonec pak otevřel hru. O pouhé čtyři minuty měl na kopačce vyrovnání Lafata, ale trefil pouze tyčku. Od ní se míč odrazil přímo do náruče brankáře Filipka.

V závěru už Slovácko taktickou hrou těsné vítězství udrželo.

9. kolo Gambrinus ligy
Slovácko - Jablonec 1:0 (0:0)on-line
Branka: 73. Daníček
Slovácko: Filipko - Reinberk (26. Mezlík), Košút, Trousil, Kubáň -Pavelka, Kordula, Valenta (90. Poliaček), Daníček - Ondřejka (87. Fujerik), Došek. Trenér: Soukup.
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Zábojník, Jablonský - Kopic (70. Třešňák), Piták (76. Vaněk), Loučka, Jarolím (89. Vošahlík), Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: