Hlavní obsah

Pavelka konečně upravil svou šílenou bilanci po návratu. A hned jako hrdina

Těsně před uzávěrkou přestupů realizovala fotbalová Sparta vytoužený návrat zkušeného reprezentanta z Turecka. Jenže na ligové scéně jí David Pavelka zatím přinášel jen smůlu. A ne zrovna malou. Všechny tři první zápasy, v nichž nastoupil, Letenští prohráli při celkovém skóre 3:10! Až na čtvrtý pokus na Slovácku svou černou sérii Pavelka ukončil. A hned jako střelec vítězného gólu na 2:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Sparťan David Pavelka se raduje z gólu v Uherském Hradišti.

Článek

Plzeň 1:3, České Budějovice 2:4, Slavia 0:3. Pokud jde o domácí soutěž, návrat do mateřského klubu Davidu Pavelkovi dlouho nevycházel.

Snad že už se nemohl na svou sérii dívat, Vysunul se z obrany až do šestnáctky soupeře a přesnou střelou šest minut před koncem rozhodl.

„Měl jsem v hlavě, že ligové statistiky po mém návratu nejsou dobré. Už jsme je potřebovali zlomit," oddechl si 29letý reprezentant v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Jeho statistika pak vykazuje také další zajímavost. Právě v Uherském Hradišti strávil na hostování sezonu 2011/12 s bilancí 22 zápasů a 4 góly.

Když se pak před odchodem do Liberce na půl roku vrátil do Sparty, svůj doposud jediný gól v rudém dresu vstřelil - na Slovácku. V srpnu 2012 tam otevřel skóre při vítězství Pražanů 4:1.

Asistent mu gól předpověděl

Teď vytrestal svůj bývalý tým podruhé. „Po derby jsme potřebovali zabrat. Začali jsme dobře, ale hned z první šance inkasovali, což se nám stává často. Trochu deka na nás byla, naštěstí jsme brzy srovnali. Pak se nehrál moc hezký fotbal, ale naštěstí máme tři body," kvituje Pavelka.

Zatím měl takřka v každém zápase po návratu nějakou šanci, ale neuspěl. Po vítězném gólu běžel za asistentem trenéra Michalem Šmardou, který mu předpověděl, že na Slovácku už se prostě trefí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pavelka ze Sparty Praha v akci.

„Působil jsem tady, dařilo se mi tu střelecky. Za Liberec jsem tu pak taky většinou gól dal. Takže tady dávám góly a budu sem jezdit rád," usmívá se Pavelka v rozhovoru pro klubovou televizi.

Ač záložník, znovu nastoupil ve tříčlenné obraně. Jeho brigáda na nezvyklém postu vzhledem ke kalvárii stoperů pokračuje.

„V obraně jsem si ještě nezvykl, chce to čas. Hraju však vedle Ondry Čelůstky. Diriguje si mě, sedá si to. Měli jsme problémy na stoperském postu, musím tam zaskočit," bere svou roli smířeně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama