Hlavní obsah

Progresivní trend přináší góly, libuje si jablonecký Komňacký

JABLONEC NAD NISOU

Neuvěřitelný průměr takřka tří vstřelených gólů na zápas mají v Gambrinus lize fotbalisté Jablonce. Za pouhých deset kol nastříleli 29 branek. A v posledních pěti vítězných duelech na domácí půdě dosáhli skóre 21:2! I díky této bilanci jsou na druhém místě tabulky za dosud suverénní, ale minule poprvé poraženou Spartou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonec na podzim střílí jeden gól za druhým.

Článek

„Na vlastním stadiónu hrajeme dobře, s patřičným tahem na branku a zakončením. Je to v hráčích, kteří chtějí dávat góly. Snažíme se o pohledný herní projev a progresivní trend, jenž prosazuje i vedení jabloneckého klubu v čele s jeho majitelem panem Peltou,“ říká jablonecký trenér František Komňacký.

Může ho těšit fakt, že se ke kanonýru Lafatovi připojují i další jablonečtí střelci. Daří se hlavně krajním záložníkům. Kovařík dal už pět, ligový nováček Kopic čtyři góly. A ofenzivu táhnou i střední záložníci Piták s Markem Jarolímem. „Naším záměrem je, aby se do koncovky dostávalo co nejvíce hráčů. Proto jsem rád, že si pět branek do sítě Příbrami rozdělila hned pětice skórujících fotbalistů,“ pokyvuje hlavou trenér.

Lafatovi chybí už jen tři góly

Lafata má na podzim velkou motivaci. Chybějí mu už jen tři góly ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů!  V české lize dal už 91 branek, k nim mu statistici připočítávají šest gólů z rakouské ligy, kde hrál za Austrii Vídeň. „Rád bych tu stovku pokořil co nejdříve a věřím, že se jí dočkám. Hlavně si přeji, abychom byli úspěšní jako tým,“ glosuje Lafata svou střeleckou bilanci.

David Lafata se raduje po proměněné penaltě Žižkovu.foto: ČTK/Radek Petrášek

I díky efektivitě opor se Severočeši znovu vrátili na druhé místo v tabulce. „Už před sezónou jsme deklarovali, že chceme bojovat o evropské poháry. Jde o náročný cíl, kterým se netají ani naši konkurenti v přední části tabulky. A liga je jako maratón a ani v něm nebývá rozhodnuto do poloviny závodu. Proto bych z našeho aktuálního postavení nedělal velkou vědu,“ tlumí kouč euforii.

Jablonecký kapitán Petr Pavlík ale naznačuje, že hráčům po úspěšné první třetině sezóny nechybí sebevědomí. „Sparta nám sice bodově odskočila, ale na příkladu jejího sobotního kolapsu s Libercem jsme viděli, že i lídr je k poražení,“ podotýká. „Zkusíme náskok Sparty do konce podzimu co nejvíce stáhnout a hodně důležitý bude vzájemný duel v Jablonci. Nechci, aby to znělo jako pohrdání soupeři, ale pro nás nemá cenu se bavit třeba o čtvrtém nebo pátém místě. Myslíme na mnohem vyšší pozice,“ tvrdí zkušený stoper.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články