Hlavní obsah

Plzeň - Žižkov 4:1Plzeň rozstřílela Žižkov až ve druhé půli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Petržela 1 : 0
62. Pilař 2 : 0
67. Böhm 2 : 1
73. Čišovský 3 : 1
77. Bakoš 4 : 1

PLZEŇ

V první půli se Plzeň doma se Žižkovem střelecky trápila. Dostat míč mezi tyče, natož do sítě, se zdálo být neřešitelným rébusem. V kabině kanonýři plzeňské Viktorie srovnali mířidla a žižkovskou jmenovkyni doslova rozstříleli. A to sudí ještě domácím neuznali tři góly pro ofsajd. Ve všech případech ale rozhodli správně.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský Milan Petržela otevřel skóre.

Článek

Viktoriáni v úvodu zatlačili hosty svojí rychlou kombinací a po čtyřech minutách poslal Horváth do šance Ďuriše, ale ten si jednou nohou míč zpracoval a druhou si ho sám ukopl. Domácí pak předvedli několik nepochopitelných nepřesností a hosté zkusili, jestli by se s nimi dalo hrát. Kalivoda hned z dvaceti metrů prověřil, jestli Pavlík, který se postavil na podzim v lize poprvé do brány, v chladném podvečeru neztuhl.

Blíž ke gólu měli ale domácí, když Kolář předložil míč Petrželovi, ale tomu se střelka nevešla do brány. To už domácí jasně vládli, ale na kopačky se jim lepila smůla. Ďuriš zblízka trefil jen tyč a odražený míč napálil Pilař do dobře postaveného Vaclíka. V 17. min. zajel Procházka skluzem v šestnáctce pod Rajtoralovy nohy, ale sudí ukázal na roh... Tlak domácích pokračoval, ale veškeré střelecké pokusy končily mimo tyče. V další slibné akci zastavil praporek asistenta Petrželu pro ofsajd.

Hosté se jen výjimečně vymanili z tlaku, ale dokázali se dostat k brance domácích, jenže Kadeřábek, Nestorovski ani Šťastný branku netrefili. Na druhé straně pálil Limberský místo směrem k Vaclíkovi, napříč hřištěm.  Hned několik variant technických střel nabídl v závěru poločasu Horváth, ale ani jemu nebylo přáno. Plzeň sice hosty jasně přehrávala, ale zakončení bylo žalostné.

Hned v úvodu druhé půle domácím zatrnulo. Po levé straně pronikl Čermák a jeho rána zazvonila o tyč. Plzeň odpověděla gólem. Rajtoral poslal z hloubi vlastní poloviny dlouhý pas na Ďuriše, ten šikovně na hranici šestnáctky prostrčil míč mezi nohama Bodečka a Petržela tváří v tvář Václíkovi přesnou střelou nedal žižkovskému gólmanovi šanci. Krátce na to sice uklidil míč zblízka do brány Kolář, ale sám věděl, že je v ofsajdovém postavení.

O pár minut později však od brankové čáry poslal míč do prostředka pokutového území a Pilař pravačkou trefil přesně k tyči. V souboji dvou Viktorek jasně kralovala ta plzeňská. Po další pěkné akci Vaclík vyrazil nad břevno dělovku Bakoše. Kolář při drtivém tlaku domácích znovu poslal míč do sítě, ale podruhé mu asistent odmával ofsajd a zcela po právu. Domácí jako by se namlsaly a přišel trest. Po nevinně vyhlížející akci přilétl k bližší tyči centr od postranní čáry, a nepokrytý Böhm poslal míč k tyči. A mohlo být s Plzní hůř, kdyby Pavlík fantastickým zákrokem nevytáhl na roh krásnou střelu Kalivody k tyči.

Jenže Plzeň drama nepřipustila. Po rozehraném rohovém kopu ve skrumáži v pokutovém území odcentroval Bakoš přes celé malé vápno a Čišovsky hlavou pojistil plzeňské vedení. Další příležitost měl Horváth, který kopal z osmnácti metrů trestný kop, ale brána mu byla příliš nízká. O dvě minuty později však poslal dlouhý oblouk na Petrželu, ten posunul mezi stopery míč Bakošovi a Vaclík už se jen díval, jak letí po čtvrté do jeho sítě. V závěru pak neuznali sudí gól Čišovskému z dalšího jasného ofsajdu. V poslední minutě ještě Budeček poslal nešťastně k zemi Koláře a po druhé žluté kartě musel do sprch dříve než spoluhráči.

Plzeň - Žižkov 4:1 (0:0)
Branky: 51. Petržela, 62. Pilař, 73. Čišovský, 77. Bakoš - 67. Böhm. Rozhodčí Matějek - Wilczek, Ubias. ŽK: Kadeřábek, Šťastný, Bodeček (všichni VŽ). ČK: 90. Bodeček. Diváci: 5736
Plzeň: Pavlík - Rajtoral (88. Řezník), Bystroň, Čišovský, Limberský - Jiráček, Horváth - Petržela, Kolář, Pilař (83. Darida) - Ďuriš (56. Bakoš).
Žižkov: Vaclík - Slodowy, Bodeček, Procházka, Starý - Lafrance (65. Folprecht) - Kadeřábek, Kalivoda (80. Súkenník), Šťastný, Čermák - Nestorovski (46. Böhm).

Reklama

Související témata: