Hlavní obsah

Tlačenka nebude, trenér ji zakázal, přiznával Kulič, že oslava gólů bude trudná

Hrál jako za mlada. Nebo spíše jako z partesu, protože Marek Kulič to byl, kdo při dalším z návratů na pražskou Letnou srazil Spartu do kolen a podepsal se pod jejím potupným výpraskem. V samém závěru první půle trefou, kterou tečoval za záda bezmocného Švengra nešťastník Zápotočný, po necelé půlhodině poločasu druhého nádherným sólem završeným třetí brankou. Však mu také letenské publikum nadšeně aplaudovalo, když ho trenér Koubek pár minut před koncem střídal. „To potěšilo, protože ve Spartě jsem prožil krásná léta,“ přiznával Kulič.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Střelec prvního gólu Boleslavi Marek Kulič (zády) se raduje s Janem Chramostou.

Článek

Jezdil na Letnou s Příbramí, Českými Budějovicemi a v posledních sezónách s Mladou Boleslaví, nikdy však v konfrontaci se Spartou neuspěl. „Jednou jsme tady plichtili,“ pátral Marek Kulič hodně dlouho v paměti, aby si vybavil chvíle podobné těm sobotním.

V dušičkovém podvečeru řádil jako za mlada, takže sparťanská obrana z něho byla zoufalá. Přesto jí dal dva góly...  „Zažíval jsem to tady a vím, jak to sparťanští obránci mají těžké.  Soupeři jezdí na Letnou jen a jen bránit, takže se útočí do plných a beci pak jen obtížně zachytávají rychlé výpady hostů. A my je měli smrtící,“ omlouval domácí zadáky.

Za inspiraci posloužil Liberec

Ani letenský idol Tomáš Řepka, jen mimochodem velký Kuličův kamarád, jehož jméno nespokojené letenské ochozy po zoufalých minelách sparťanské obrany vyvolávaly, by to neměl s mladoboleslavskými kontry snadné.

Hráči Boleslavi gratulují Marku Kuličovi (druhý zleva) ke vstřelení třetího gólu.foto: ČTK/Roman Vondrouš

„Byl bych rád, kdyby nastoupil, ale ani on by to neměl proti nám snadné. Venku hrajeme o poznání lépe než doma,  neboť můžeme vycházet z dobré obrany k rychlým výpadům, na něž máme vhodné hráče. Rychlé a technicky dobře vybavené, což potvrdili,“ chválil Kulič mladé spoluhráče kolem sebe. „Před cestou na Letnou jsme se inspirovali Libercem, který tady vyhrál 3:0, navíc jsme tušili, že Sparta není právě v optimální formě. I proto si myslím, že ani Řepka by to s námi neměl snadné.“

Ani Řepka by moc nezmohl

Na setkání s Řepkou se jeho letitý parťák Kulič hodně těšil, nakonec se s ním nepotkal. Ani na trávníku, ani na stadiónu. „Má virózu, navíc si potřeboval zařídit nějaké věci, Ale určitě si zavoláme,“ ujišťoval autor dvou mladoboleslavských gólů.

S jejich splácením mladoboleslavské kabině to bude mít jednoduché. „Tlačenku a podobné laskominy, jimiž jsme se navzájem hostili, trenér zakázal, takže nevím, co dát do placu,“ krčil bezradně rameny.

Aplaus sparťanských fans ho těšil

Jedno však ví jistě – senzační výhru na Spartě musí jeho tým potvrdit v domácím zápase s Duklou. Jinak by tři body senzačně urvané Spartě byly k ničemu. „Teď jsme nahoře, ale za týden může být všechno jinak. I se Spartou to mohlo klidně dopadnout obráceně....Kdyby dala první branku ona, mohla nás přejet třeba 4:1 a bylo by vymalováno,“ přiznával Kulič, kterého při odchodu z trávníku vyprovázeli potleskem i sparťanští fanoušci. A to přesto, že jejich tým znectil dvěma góly.

„To potěšilo. A mé dvě branky zrovna tak. Už v přechozích zápasech – a proti Bohemce hlavně – jsem měl šance, ale trefit jsem se nedokázal. Proti Sparta mně však šlo i štěstí naproti, takže doufám, že mně to začne do soupeřových branek padat,“  vykládal Kulič po nejlepším zápase podzimu, který on a jeho tým sehráli.

Reklama

Související témata: