Hlavní obsah

Budějovice - Příbram 4:1Budějovičtí fotbalisté poprvé vyhráli, Příbram porazili hladce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Lengyel 1 : 0
7. Lengyel 2 : 0
42. Ondrášek 3 : 0
89. Koukal 3 : 1
90. Klesa 4 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic slaví premiérovou výhru v sezoně. V duelu 12. ligového kola díky povedené první půli porazili Příbram hladce 4:1 a posunuli se z poslední příčky tabulky na třinácté místo o skóre před Žižkov. Dynamo nasměroval k triumfu dvěma góly v úvodních sedmi minutách stoper Lengyel, ještě do pauzy pak přidal pojistku Ondrášek, který se trefil pošesté v tomto ročníku.

Článek

Českobudějovický kouč Cipro zkusil oživit tápající ofenzivu Dynama mladým útočníkem Němcem, který poprvé v životě naskočil v lize do základní sestavy. Úvodní minuty ale měly jiného hrdinu. Jihočeši vlétli do existenční duelu ve velkém stylu, zatlačili soupeře před jeho vápno a efekt se dostavil záhy. Otepka ve třetí minutě nacentroval z přímého kopu do vápna, kde se po zásahu Brezinského protlačil k míči i druhý domácí stoper Lengyel a zaznamenal svůj první ligový gól po návratu z Ruska.

Hosté začátek zápasu doslova prospali a v páté minutě je proti Otepkovi musel zachránit brankář Hruška. Z následného obléhání příbramské branky už ale nabuzení Jihočechy zvýšili. Gólovou akci si zopakovali centrující Otepka a skórující Lengyel, který se tentokrát prosadil hlavou.

Povedený úvod sejmul z Dynama psychickou deku z posledních týdnů. Domácí dobře kombinovali, podnikali rychlé akce po křídlech a po dvanácti minutách jen těsně nedosáhl na míč v další nadějné pozici Němec. Ani ostrý křik trenéra Vavrušky, který se rozléhal stadionem, hosty z letargie příliš neprobral. Víc než zblokovanou Tarczalovu střelu si Příbramští za celý poločas nevytvořili a naopak těsně před pauzou jim domácí zasadili rozhodující úder. Po dalším centru opět trestuhodně zaváhala hostující obrana a Ondrášek neměl problém zblízka zavěsit.

Středočeši po přestávce prostřídali na dvou místech, ale místo zlepšení ještě více otvírali obranu a po brejcích Dynama mohli brzy několikrát znovu inkasovat. Obrovskou šancí pohrdl v 54. minutě Ondrášek, který udělal kličku Hruškovi, ale prázdnou branku trestuhodně minul, vzápětí dvakrát neuspěl Klesa.

Příbramská defenziva zápas nezvládla, asi se na ní podepsal i fakt, že jí chyběl stoper Hejda. V posledních vteřinách sice snížil Koukal, ale domácí nastaveném čase totiž přidal čtvrtou branku Klesa a domácí si pohodlně došli pro první tříbodový zisk.

Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 4:1 (3:0)
Branky: 3. a 7. Lengyel, 42. Ondrášek, 90+1. Klesa - 90. Koukal. Rozhodčí: Bílek - Ubias, Gallo. ŽK: Andrejevič, Krejčí. Diváci: 2312.
Č. Budějovice: Křížek - Čirkin, Lengyel, Brezinský, Machovec (45. Simič) - Klesa, Otepka, Javorek, Sandro - Ondrášek (80. Pecka), Němec (65. Hudson). Trenér: Cipro.
Příbram: Hruška - Štochl, Andrejevič, Krejčí, Divíšek - Valenta (46. Mareš), Tarczal, T. Pilík (69. Papšys), Pleško - Šlapák (46. Koukal), Wágner. Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: