Hlavní obsah

Čelůstkové mámu neposlechli, trefil se jen starší Ondřej. Kruté, lituje mladší Tomáš

Praha

Tak pojď, bráško, nebuď tak smutný... Starší Ondřej objal po závěrečném hvizdu mladšího Tomáše. Zatímco reprezentant skóroval, dokonce poprvé v rudém dresu, jeho sourozenec svou velkou šanci nevyužil. Také proto fotbalisté pražské Sparty porazili Pardubice 2:0, přestože nováček na Letné favorita chvílemi přehrával.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Starší bratr utěšuje mladšího... Ondřej Čelůstka ze Sparty Praha a Tomáš Čelůstka z Pardubic po prvním vzájemném utkání v kariéře.

Článek
Fotogalerie

Bratři Čelůstkové se vůbec poprvé v kariéře střetli jako soupeři. Bráchové ze Zlína se dočkali až kolem třicítky. Oba překonali tátu, který hrál za Zlín, ale nikdy ne první ligu. Tomáš se do ní dostal až v 29 letech. O dva roky starší Ondřej je zkušený reprezentant.

„Máma říkala, že si přeje, aby zápas skončil 1:1. A abychom dali oba gól... Pro mě jde o velkou událost. Když máte staršího bráchu jako vzor a jdete v jeho stopách, tak na vzájemný zápas čekáte odmalička," vyznal se Tomáš v rozhovoru pro ČT sport.

Maminčino přání se málem naplnilo. Jenže mladší Čelůstka svou příležitost za stavu 1:0 pro domácí nevyužil. „Špatně řešená velká šance... Výsledek je pro nás až moc krutý. Minimálně na bod jsme měli, Sparta nám dala lekci z produktivity," lituje Tomáš.

Naopak zkušenější brácha deset minut před koncem hlavičkou zblízka pojistil Spartě očekávané tři body. „Pardubice nám zatápěly, není náhoda, že jsou tak vysoko. Brácha měl šanci, dá gól příště, je ofenzivní obránce. Já byl o něco šťastnější," uznává Ondřej.

Přestože starší mladšímu jednou v dětství při polštářové válce zlomil klíční kost, nedají na sebe dopustit. „Máme zdravé a silné pouto, můžeme si věřit," ujistil Ondřej v televizním medailonu.

Reklama

Související témata: