Hlavní obsah

Plzeň - Ml.Boleslav 3:2Plzeňská smršť ukončila po šesti kolech tažení Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Bakoš 1 : 0
25. Procházka 1 : 1
34. Bakoš 2 : 1
37. Jiráček 3 : 1
90. Johana 3 : 2

Šest kol kráčela Mladá Boleslav ligou bez porážky, dokonce i pražskou Letnou vydrancovala, na trávníku mistrovské Plzně však její úspěšné tažení skončilo. Na vedoucí branku domácích sice ještě dokázala odpověď, ale v dalším průběhu televizního duelu neměla nárok. Vrbův tým totiž Středočechy už do přestávky doslova rozebral ofenzivní smrští, přidal další dva góly a po výhře se posunul v tabulce na třetí příčku.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský Marek Bakoš se raduje z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Oba gólmani se museli o půli spoluhráčům omlouvat. Mladoboleslavský Miller jako první, protože po fatálním nedorozumění s Johanou doslova vnutil Plzni vedoucí gól. Se zkušeným stoperem si dávali tak dlouho přednost, kdo z nich sebere dlouhý balón posílaný do šestnáctky Horváthem, až je o něj oloupil Bakoš a pohodlně skóroval.

Plzeňský Pavlík si ovšem musel po deseti minutách sahat do svědomí také, neboť i on dostal branku dost lacinou. Procházkův trestný kop sice mířil přesně k tyči, ale na střelu z dobrých pětadvaceti metrů měl domácí gólman alespoň reagovat...

Góly tudíž padaly na úvod televizního duelu laciné, ale pravdou je, že zápasu prospěly. Pohyblivější, rychlejší a důraznější Plzeň totiž nabudily, takže spustila ofenzivní kolotoč, z něhož se hostům zamotala hlava natolik, že do přestávky inkasovali ještě dvakrát. A to měli štěstí, že Čišovský za nerozhodného stavu hlavičkoval v 33. minutě v tisíciprocentní šanci do tyče a Horváth minutu na to dalekonosným lobem trefil pro břevno.

Pro Horvátha mohlo být útěchou alespoň to, že odražený míč dopravil do sítě s chutí hrající Bakoš, pro jeho Plzeň pak to, že za další tři minuty přidal Jiráček třetí branku. A dokonce podobně, jako v úterní baráži v Černé Hoře, neboť prostě sebral zblokovanou přihrávku Koláře, proběhl kolem stojících a jen přihlížejících mladoboleslavských beků a s přehledem skóroval.

Hned po přestávce sice Bakoš odmítl vedení pojistit, neboť dvakrát v rychlém sledu hlavičkoval těsně nad břevno, ale to nic neměnilo na tom, že Plzeň měla zápas pod kontrolou. A to přesto, že se hosté ve druhém poločase přece jen trochu probrali,  díky zvýšenému pohybu přidali na aktivitě a dokonce i k pár výpadům se dostali. V tom nejslibnějším se ovšem Kulič poroučel v souboji s Limberským až příliš ochotně, čímž definitivně pohřbil šanci svého týmu zápas zdramatizovat.  Zvláště, když trefu Rolka sudí pro problematický ofsajd neuznal. Gól Johany pár sekund před koncem totiž přišel příliš pozdě.

Vikt. Plzeň – Mladá Boleslav 3:2
Branky: 14. a 34. Bakoš, 37. Jiráček – 25. Procházka, 90. Johana. Rozhodčí: Bílek – Mencl, Pospíšil. ŽK: Petržela, Pavlík - Štohanzl, Janíček, Rolko. Diváci: 5 835. Poločas 3:1.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský - Horváth, Jiráček - Petržela (86. Hora), Kolář (89. Darida), Pilař (70. Ďuriš) - Bakoš. Trenér: Vrba.
Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Rolko, Johana, Šírl - Kúdela (72. Wojnar), Procházka, Štohanzl - Zahustel (66. Kysela), Chramosta, Kulič (82. Řezníček). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: