Hlavní obsah

Bylo to hezký, ale mistr patička nejsem, smál se teplický hrdina Kučera

Praha

Teplický obránce Vondrášek se po rohovém kopu opřel do míče, jeho střelu pohotovou patičkou umístil do brněnské branky Tomáš Kučera. Díky parádě 29letého borce, který v nedělním utkání 13. kola fotbalové ligy poprvé v kariéře stanul na pozici stopera, si Severočeši připsali důležitou výhru (1:0). A na 4 body se vzdálili sestupovému pásmu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují z gólu, vpravo střelec gólu Tomáš Kučera z Teplic.

Článek

Věděl jste hned, co uděláte, když na vás letěla rána Vondráška?

Asi šlo o nějaký instinkt. Vyšlo to, byla hezká. Ale zase, nejsem žádný mistr patička.

Vypadá, že vám svědčí přesun na stopera. Jak se vám tam spolupracovalo s Admirem Ljevakovičem, se kterým jste roky hráli v záloze?

Spolu jsme hráli sad tři roky vedle sebe ve středu zálohy, teď premiérově na stoperu. Hrálo se mi s ním vždycky dobře, je to vynikající fotbalista. Takže nebyl problém ani na stoperu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Tomáš Kučera z Teplic a Jakub Přichystal z Brna.

Bylo těžké zvyknout si na novou roli?

Pochopitelně, člověk nemá návyky. Neví, kdy má odskočit, nikdy jsem na stoperu nehrál. Tohle se naučíte jen v praxi. Říkal jsem si, že musím být důrazný, zodpovědný. Udrželi jsme čisté konto, takže dobrý.

Jakým způsobem jste se oklepávali ze sedmigólového výprasku v Plzni?

Doba mezi zápasem v Plzni a s Brnem byla naštěstí krátká. To nám nahrálo k tomu, abychom se ve vysoké porážce nebabrali. Trenéři na nás apelovali, ať ji co nejdřív hodíme za hlavu. Krátce jsme koukli na video, utkání v Plzni jsme si zhodnotili. Především jsme se ale soustředili na Brno.

Pohled na tabulku už je pro vás příjemnější, od sestupových příček jste se vzdálili na 4 body...

Z nejhoršího ale zdaleka venku nejsme, je před námi ještě spousta zápasů. Bodů jsme už poztráceli dost, doufám, že si je teď budeme připisovat. Věřím, že nějaký uhrajeme příště ve Zlíně. Kádr Teplic má rozhodně daleko na víc než na současní postavení v tabulce. Přes krátkou zimní přestávku se zkonsolidujeme, potrénujeme a půjdeme nahoru.

Pod novým kouče Radimem Kučerou jste podruhé zvítězili. Co nového přinesl, co změnil?

Je brzy toto hodnotit, v Teplicích je krátce. Co vyžaduje, je stoprocentní profesionalismus. Apeluje na nás, že se prostě musíme zvednout, sbírat body a dostat se do jiných pater tabulky.

Reklama

Související témata: