Hlavní obsah

Sionko: Jsme zklamaní, potřetí doma bez výhry. Bodový zisk je však fantastický

Čtyři dny poté se změnili k nepoznání. Zatímco v pondělí fotbalisté Sparty v Edenu hladce porazili Bohemku 4:0, v pátek se na vlastním hřišti protrápili k remíze 0:0 s Duklou. Ani zkušený záložník Libor Sionko na to nic nezměnil. Zatímco venku zůstává lídr Gambrinus ligy stoprocentní, doma tři poslední zápasy nevyhrál a nedal ani gól. „Když se podíváme na tabulku, nemůžeme být nespokojení,“ odmítá Sionko mluvit o krizi.

Foto: Petr Horník, Právo

Libor Sionko ze Sparty (vlevo) a Ondřej Vrzal z Dukly.

Článek
Fotogalerie

Bezbranková remíza s Duklou, další domácí ztráta.

Zápas byl o prvním gólu. Šance a příležitosti jsme měli, bohužel se nám nepodařilo skórovat. Jde o to, že jsme nedokázali třetí zápas doma vstřelit branku.

Zdálo se, že jste poměrně brzy znervózněli.

Nezastírám, že lehká nervozita postupem času přicházela, chtěli jsme přece vyhrát. Gól jsme bohužel nedali, byť územní převahu jsme měli. Dukla v posledních dvaceti, třiceti metrech dobře bránila a my se tam až na výjimky špatně prosazovali.

Gól na kopačce jste měl po ideální přihrávce Grajciara i vy.

V této fázi podzimu balon trochu skáče. Snažil jsem se ho trefit čistě, ale svezl se mi po placírce. Technická věc, nevyšlo mi to.

Před víkendem máte na druhý Liberec k dobru sedm bodů. Nejste však přece jen zklamaní, jak se váš náskok tenčí?

Samozřejmě, ale zaplaťpánbůh, že vozíme body zvenku. Tím doháníme ztrátu z domácích zápasů. Na podzim jsme zatím jen dvakrát prohráli a jednou remizovali. Kdyby nám to někdo řekl v létě před ligou, tak bychom to určitě brali. Takový bodový zisk je fantastický. Vždyť Liberec hraje výborně a pronásledují nás také Plzeň či Jablonec. Jsme zklamaní, že jsme do třetice doma nevyhráli. Chtěli jsme potvrdit vítězství z Bohemky. Když se však podíváme na tabulku, nemůžeme být nespokojení.

Tři domácí zápasy bez výhry. Je to krize?

Marně pátrám v paměti, takhle nepříjemnou sérii jsem tady asi nezažil. O krizi bych však rozhodně nemluvil. Sešlo se to, ale jak říkám, důležité je, že bodujeme venku. A teď nám nezbývá nic jiného, než zabodovat také v Jablonci.

Reklama

Související témata: