Hlavní obsah

Chceme se přiblížit ke Spartě, netají odhodlání liberecký Fleišman

LIBEREC

Na podzim nechyběl na prvoligovém trávníku ani minutu. Fotbalový levý obránce Jiří Fleišman je pevnou součástí sestavy Slovanu Liberec, v jehož barvách se hned zabydlel po loňském letním přestupu z druholigového Mostu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jiří Fleišman z Liberce (vpravo) a Václav Ježdík z Teplic.

Článek

„Kdybychom vyhráli v derby nad Jabloncem, mohli jsme se při souběžném zaváhání vedoucí Sparty dotáhnout na první místo na rozdíl čtyř bodů. Takhle jich ztrácíme šest, ale boj o špici nevzdáváme. Upínáme se k nadcházejícímu kolu. Pomohla by nám prohra Sparty v Jablonci. Ale hlavně musíme hledět sami na sebe, abychom naplno bodovali v Praze na Slavii,“ uvažuje Fleišman pro Sport.cz.

Zápasy venku Liberci letos vycházejí. „Na soupeřově hřišti se nám dosud skvěle dařilo. Stačí vzpomenout, kolikrát jsme skórovali v Mladé Boleslavi, na Spartě i jinde. Slavii proti nám asi hodně vyhecuje trenér František Straka, ale jsme snad dostatečně odolní, abychom se nenechali rozhodit,“ vykládá obránce, který má už zkušenost se zápasy v Edenu. „Osobně jsem tam hrál za Liberec jen jednou, ale zvítězili jsme 3:1. Kéž by se to zopakovalo, alespoň z pohledu bodového zisku jako tenkrát. Doufám, že nám forma vydrží. Ještě se necítíme unaveni,“ tvrdí Fleišman.

Jeho předností je fyzická kondice. „Tělo funguje, zátěž mi nevadí. Třeba Theo Gebre Selassie hraje v lize v našem dresu také bez jediné absence a ještě se dokázal prosadit v české reprezentaci během těžkého i psychicky náročného podzimu,“ pokyvuje hlavou liberecký bek.

Původně se zdálo, že v sestavě nahradí Tomáše Janů, jenže tomu trenér Šilhavý našel nové místo v sestavě. „Vím, že Tomáš Janů nastupoval snad třináct let v Liberci na levé straně obrany. Ale tam jsem dostal loni šanci já a držím se jí dodnes. V dobrém slova smyslu jsem si řekl, že už ho nechci zpátky pustit na levého beka, aťsi najde jiný post. A vidíte, Tomáš Janů je skvělý na pozici defenzivního záložníka a táhne nás jako kapitán. Klobouk dolů, že v osmatřiceti takhle válí,“ říká Fleišman.

Docela ho mrzí, že brzy nastane zimní přestávka. „Naši kluci, co se starají o ofenzivu, mají střeleckou formu. Určitě bychom ještě nějaký ten týden navíc zvládli,“ prohlásil odchovanec Mostu, jenž nemá příliš dobré zprávy o svém bývalém klubu. „Byl jsem se podívat na závěrečném podzimním zápase Baníku, který bohužel přezimuje předposlední ve druhé lize. Je to škoda, protože před pár lety se v Mostě hrála první liga a teď je na tom tým hodně špatně,“ zakončil Fleišman.

Reklama

Související témata: