Hlavní obsah

Ostrava - Olomouc 0:0Olomouc nevyužila přesilovku a v Ostravě bez gólů remizovala

OSTRAVA

Bitva dvou týmů ze dna tabulky fotbalové ligy mezi Ostravou a Olomoucí skončila v 16. kole bezbrankovou remízou. Hosté, které poprvé vedl dočasný kouč Augustin Chromý, hráli od 57. minuty přesilovku po vyloučení ostravského Poliačka, ale nevypracovali si v ní pořádný tlak ani šanci. Už v první půli mířil do tyče právě Poliaček a krátce po něm i olomoucký Varadi. Olomouc se tak alespoň bodově dotáhla na Žižkov, který kvůli horšímu skóre klesl na poslední místo.

Článek

Provizorní kouč Sigmy udělal hned čtyři změny v sestavě. Do základu vrátil třeba zkušeného Janotku. Zápas se však z obou stran nesl v nervózním duchu s evidentní snahou neudělat zbytečnou chybu.

Domácí si první šanci vypracovali ve 20. minutě a hned stála za to. Míč propadl za olomoucké beky, Poliaček obhodil gólmana, ale jeho střela šla od tyčky do tyčky a zpátky do pole, kde už hostující obrana nejhorší odvrátila.

Když Baník přebíral aktivitu, zabrzdili ho vlastní fanoušci, kteří zaházeli hřiště pyrotechnikou a přibližně tříminutová pauza domácí vyvedla z konceptu.

Hra se znovu přesunula zpátky do středu hřiště. Po půlhodině mohl olomoucký Schulmeister využít nedorozumění brankáře Pietrzkiewicze se stoperem Frydrychem, z těžkého úhlu však jeho technický pokus prošel napříč malým vápnem do autu.

Tyč se chvěla i na druhé straně. Pět minut před pauzou mohl Bazaly zarmoutit exostravský útočník Varadi, ale jeho hlavička skončila na břevnu.

Vidina druhé podzimní výhry na domácím hřišti se Ostravě začala vzdalovat v 57. minutě, kdy Poliaček za nic neřešící faul na půlící čáře dostal druhou žlutou kartu a poslal soupeře do půlhodinové přesilovky.

Sigma v ní na chvíli získala územní převahu, ale po nebezpečné Kučerově hlavičce z 61. minuty ztichla i její ofenzíva a hra upadla do podprůměru.

Závěrečná dvacetiminutovka byla pro otrlé. Upracovaný duel olemovaly nepřesnosti a souboje a gól ani neměl z čeho padnout. Olomouc tak poosmé v řadě nepoznala chuť vítězství a už 405 minut nedala gól.

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Královec - Wilczek, Šecová. ŽK: Droppa, Poliaček - Navrátil, Janotka, Schulmeister. ČK: 57. Poliaček. Diváci: 4035.
Ostrava: Pietrzkiewicz - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Cverna - Droppa (89. Šenkeřík), Vašenda - Poliaček, Svěrkoš (90. Malcharek), Fantiš - Kraut (77. Greguš). Trenér: Malura.
Olomouc: Zlámal - Janotka, Kučera (69. Koutný), Škerle, Vepřek - Heinz, Rossi, Bajer - Varadi, Schulmeister (77. Petr), Navrátil (73. Přikryl). Trenér: Chromý.

Reklama

Související témata: