Hlavní obsah

Vánoční přání? Aby tým zůstal pohromadě, říká liberecký kouč Šilhavý

LIBEREC

Liberečtí fotbalisté jsou po podzimu na vynikajícím druhém místě prvoligové tabulky. A nejen umístěním, ale i předváděnými výkony určitě potěšili náročné fanoušky klubu. S dobrým pocitem se může za uplynulými měsíci ohlížet také trenér Jaroslav Šilhavý. Zároveň si však uvědomuje, že liga má odehráno jen šestnáct kol a rozhodující fáze sezóny přijde až na jaře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce

Článek

„Jsme v tabulce sice hned za Spartou, ale ta šestibodová ztráta je docela velká. A pořád si myslím, že Sparta s Plzní mají kvalitnější kádry než my. Patříme díky svému postavení mezi pronásledovatele lídra. Tohle označení musíme přijmout, když jsme druzí. Ale nechci vyhlašovat velká slova,“ uvažuje liberecký kouč.

A nezapomíná připomenout, že si váží přízně publika. „V Liberci jsem poznal dobrou atmosféru kolem fotbalu, což je i zásluha fanoušků. Kluci z kotle byli výborní. Jen škoda, že jsme doma několikrát zaváhali. Ale zase jsme si to vynahradili vítězstvími venku,“ bilancuje.

Podzim je už minulostí a trenér spíš hledí do nejbližší budoucnosti. „K vánocům mám jediné přání: aby tým zůstal pohromadě, a pokud možno se ještě aspoň trochu posílil. Pak bych byl nadmíru spokojen. Na druhou stranu chápu, že o naše hráče může být zájem,“ přemítá Šilhavý.

Jaroslav Šilhavý, trenér Libercefoto: ČTK/Radek Petrášek

Ale netají, že už má představu o doplnění týmu. „Podzim jsme odehráli s úzkým kádrem. Naštěstí se nám vyhýbala zranění. Ale mohou přijít karetní tresty nebo i marodka. Zamlouvalo by se mi, kdybychom měli na jaře víc alternací na krajích obrany, ve středu pole a na levé straně zálohy,“ předkládá svou vizi.

Kdo se vrátí z hostování?

Slovan uvolnil v průběhu podzimu několik hráčů na hostování. „Mám za to, že Honza Blažek se ve Slavii výrazně neprosadil. Dejmek toho v Belgii moc nenahrál. Sivrič s Musiolem byli ve Viktorii Žižkov, Zeman v Ústí nad Labem, Martan ve Varnsdorfu a mladý Vojta ve Vlašimi. Bude se jednat o tom, kdo z nich se případně znovu objeví v Liberci,“ jmenuje kouč fotbalisty zapůjčené do jiných klubů.

Hráčům po halovém turnaji Indoor Cup nastala krátká vánoční dovolená. Jak to bude se zimní přípravou? „Začínáme 5. ledna. Na úvod absolvujeme kondiční soustředění v Hraběticích v Jizerských horách. Startujeme na turnaji Tipsport Cup, kde se ve skupině v Děčíně střetneme s Teplicemi, Ústím nad Labem, Varnsdorfem a Roudnicí.

Předpokládám, že nějaké dny strávíme také v kvalitních podmínkách v Nymburce. Koncem ledna pak odlétáme na herní soustředění na Kypr. A v půlce února přijde už jarní liga,“ má kouč jasno o programu na nadcházející týdny.

Reklama

Související témata: